Φωτογραφίες: george alexandrakis

Την Τήνο την ήξερα μόνο για τη Χώρα της και την εκκλησία της Παναγίας και, μάλιστα, Δεκαπενταύγουστο. Η αλήθεια είναι όμως ότι η Τήνος έχει πολλές ομορφιές να δείξει, οι οποίες βρίσκονται στο εσωτερικό του νησιού και τις ανακαλύπτεις μόνο όταν την εξερευνήσεις. Με πολύ όμορφες και καθαρές παραλίες, οργανωμένες και μη, με στέκια για να πιεις το καφεδάκι σου με ηρεμία, με ζωή και μια θετική διάθεση που σου δίνει το ίδιο το νησί.

IMG_0179

Φιλοξενηθήκαμε από μία φίλη, η οποία μας είπε με το που φτάσαμε 3 πράγματα να προσέχουμε. Θυμάμαι μόνο το ένα, στο οποίο είχα ήδη παγώσει, και τα άλλα δύο τα έσβησα από τον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου… Στο νησί φημολογείται ότι έχει αναπαραχθεί η οχιά, δεν είδα με τα μάτια μου ούτε για δείγμα, αλλά καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί για να μην τις ενοχλήσουμε.

Πρώτη μέρα και πρώτος προορισμός η Παχειά Άμμος, μια παραλία μοναδική. Κατεβήκαμε προσεκτικά, μιας και δεν υπάρχει δρόμος, παρά από τη φύση φτιαγμένο μονοπάτι, και βρεθήκαμε στην πιο όμορφη παραλία του νησιού, κατά την άποψη μου, εκεί που η παραλία επεκτείνεται στο βουνό, εκεί που αισθάνεσαι παιδί, εκεί που το χρώμα της άμμου σου κάνει εντύπωση χρυσοπράσινη, με κρυστάλλινα νερά, λίγο κόσμο (το γνωρίζουν οι ντόπιοι περισσότερο). Σας προτείνω να το επισκεφτείτε το μέρος και σίγουρα θα περάσετε πολύ όμορφα, αξίζει… Αυτό το μέρος λάτρεψα στην Τήνο, ακόμη και αν πήγα στον Πύργο που το θεωρούν στολίδι, είναι κάτι διαφορετικό… Όμορφο χωριό με τον πλάτανο στην πλατεία και το ωραίο γαλακτομπούρεκο και δίπλα να ρέει παγωμένο νερό από το βουνό… Η αλήθεια είναι ότι πήγαμε σε πολλά μέρη αλλά η δική μου καρδιά χτυπάει στην Παχειά Άμμο… Εξερευνήστε την Τήνο, γυρίστε το νησί, κάντε στάσεις, συνομιλήστε με τους ντόπιους, γευματίστε σε παραδοσιακά στέκια της κάθε περιοχής, ανακαλύψτε την Τήνο από μέσα…. Μόνοι σας, χωρίς οδηγούς, παρά μόνο με καλή συντροφιά και όμορφη διάθεση…