Η Μαριάννα Πρασίνου είναι  διακοσμήτρια, αλλά, εκτός από την ιδιότητα που, με συνέπεια, υπηρετεί, είναι και ένας υπέροχος άνθρωπος που δίνει ελπίδα και ζωή, μέσω της δουλειά της, αλλά και της ανθρώπινης υπόστασής της.

IMG_2816

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ είναι μία αληθινή ιστορία, αγάπης και ελπίδας. Βρέθηκε πριν 25 χρόνια περίπου σε ένα Pet shop στη Βάρη, κατέβηκε να αγοράσει τροφή για τα σκυλιά της και εκεί, ανάμεσα στις τροφές, είδε ένα πλάσμα μέσα σε ένα κλουβί που δεν έμοιαζε με κάποιο συγκεκριμένο είδος πτηνών. Το πλησίασε και μέσα στο κλουβί του δεν υπήρχε ούτε τροφή, αλλά και το νερό του είχε ήδη πρασινίσει. Η ετυμηγορία του ιδιοκτήτη ήταν ο θάνατος από πείνα και στεναχώρια, αφού θα παρέμενε στα αζήτητα, μιας και ο πρώην περήφανος παπαγάλος στον αποχωρισμό με το ταίρι του είχε πάθει κατάθλιψη. Το είδος του παπαγάλου αυτού είναι μονογαμικό και, αν χάσει το ταίρι του, έχει πολλές επιπτώσεις στην υγεία του. Τα πουλιά αυτά κόστιζαν τότε πολλά και η μόδα του να αγοράζεις έναν παπαγάλο για διακοσμητικό κυριαρχούσε εκείνη την εποχή. Το υπερβολικό κόστος, λοιπόν, καταδίκασε το ταίρι του σε θάνατο, μιας και ο αγοραστής προφανώς δεν θα μπορούσε να διαθέσει περισσότερα χρήματα, για να αγοράσει τον παπαγάλο που η Μαριάννα αντίκρισε, ετοιμοθάνατο στο μικρό κλουβί.

Ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να της τον δώσει, ένα πουλί χωρίς πούπουλα, ετοιμοθάνατο και όμως εκείνη το πήρε μαζί της για να το αναστήσει. Στη διάρκεια της ζωής της Αφροδίτης, όπως την ονόμασε, έστειλε τα ελάχιστα πούπουλα που είχαν απομείνει σε κέντρο για να ρωτήσει αν υπήρχε θεραπεία, όμως αν και απογοητευτική η απάντηση, εκείνη την κράτησε μαζί της. Έπειτα από 25 χρόνια που συγκατοικεί μαζί της, ελάχιστα πούπουλα έχουν εμφανιστεί αλλά αυτό δεν την πτοεί, γιατί αισθάνεται ασφαλής.

Αν και μία φίλη της Μαριάννα της έφτιαξε ένα πουλοβεράκι στα μέτρα της, η Αφροδίτη προτίμησε τα ελάχιστα πούπουλά της και το μάδησε στο λεπτό.

Εξαιρετική αληθινή ιστορία που σε μαθαίνει ότι, αν ακόμη και κάτι στο μυαλό μας έχει σβήσει τελειωτικά, υπάρχει ακόμη Ελπίδα για να αναστηθεί, αρκεί να δώσεις Αγάπη!