«Ό,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει»

Φωτογραφίες: www.alexandrakis.info

Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου γεμίζει ανθρώπους κάθε ηλικίας με κατεύθυνση προς το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ο λόγος η συναυλία του Γιάννη Κότσιρα για τα 20 χρόνια στη δισκογραφία.

Οι μαρμάρινες φυσικές κερκίδες είχαν ήδη γεμίσει, η έναρξη πραγματοποιήθηκε χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση όπως είθισται. Η Καμεράτα ξεκινάει  υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Ο Ερμηνευτής που επάξια φέρει τον τίτλο αυτό, συγκινημένος ερμηνεύει τραγούδια του σε ενορχήστρωση του Βασιλικού δίνοντας μία διαφορετική και πιο εξελιγμένη νότα στην ατμόσφαιρα.

Δύο καλεσμένους από το εξωτερικό είχε ο Γιάννης Κότσιρας και εκεί καταλαβαίνεις ότι το γεμάτο ασφυκτικά Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, γέμισε γιατί ο Γιάννης Κότσιρας είναι ένας σπουδαίος Ερμηνευτής και δεν χρειάστηκε Ελληνικές «ενισχύσεις» για να γεμίσει τον μαγευτικό αυτό χώρο.

Ο Željko Joksimović, Σέρβος τραγουδιστής που τον είχαμε γνωρίσει στην eurovision ερμηνεύει  ένα τραγούδι  του  Σταύρου Κουγιουμτζή «Μη μου θυμώνεις μάτια μου»  με το κοινό να τον χειροκροτεί εντυπωσιασμένο. Όσον αφορά τη Yasmin Levy μας παρέσυρε με την μαγική της φωνή, δίνοντας μία άλλη αίσθηση στην βραδιά.

Η υπογραφή της Αργυρώ Χιώτη είχε μία απλότητα αλλά με έντονη παρουσία, κλασική, απλή και προσωποκεντρική σκηνοθεσία που σε άγγιζε. Συγκινητική η όλη ατμόσφαιρα.

Το πιο όμορφο της γιορτής αυτής ήταν όταν τιμητικά ο Γιάννης Κότσιρας ευχαρίστησε δύο φορές τόσο στην αρχή όσο και προς το τέλος, τους συνεργάτες του. Εκτός από σπουδαίος ερμηνευτής, ο Γιάννης Κότσιρας έχει και ουσιαστικό λόγο μη φοβούμενος το οποιοδήποτε κόστος.

Η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου μας γαλήνεψε, τι μπορείς να γράψεις για τα παιδιά; Η παιδική ψυχή αγκάλιασε όλο το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και έφερε χαμόγελα στο κοινό.

Η βραδιά θα μείνει αναλλοίωτη στην μνήμη μου και θα με συντροφεύει πάντα με συγκίνηση για το εξαιρετικό αυτό έργο τέχνης που παρακολουθήσαμε χθες, με απόλυτη ειλικρίνεια από τον ερμηνευτή της.

Η ταλαιπωρημένη ψυχή μας γέμισε με λόγια, μουσική, τραγούδι και ήθος.