Αυτό το σκυλάκι ταξιδεύει καθημερινά 4 μίλια για να πάρει μία πλαστική τσάντα. Τι έχει μέσα αυτή τσάντα;

 Πιθανότατα έχετε ακούσει πολλές ιστορίες για το πόσο αγαπησιάρικα μπορούν να είναι τα σκυλάκια, αλλά δεν νομίζω ότι έχετε ακούσει κάτι τέτοιο άλλη φορά. Αυτό που κάνει η Λιλίκα είναι ιδιαιτέρως μοναδικό και, πραγματικά, έφερε δάκρυα στα μάτια μας. Η Λιλίκα, όταν ήταν κουταβάκι, εγκαταλείφθηκε στο Sao Carlos στη Βραζιλία, οπότε και την βρήκε η Neile Vania Antonio. Έκτοτε ζούνε μαζί σε μια αυλή, όπου συγκεντρώνουν διαφόρων ειδών άχρηστα αντικείμενα, με την υπόλοιπη οικογένειά τους, που περιλαμβάνει ένα ακόμη σκυλάκι, 1 γάτα, 1 γαϊδουράκι και αρκετές κότες.

Κάθε βράδυ η Λιλίκα κάνει κάτι που, πραγματικά, θα σας αφήσει άφωνους. Η Λιλίκα, λοιπόν, κάθε βράδυ, περπατάει 2 μίλια, δίπλα σ’έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο, για να επισκεφτεί τη Lucia Helena de Souza, που φροντίζει έναν μεγάλο αριθμό από αδεσποτάκια. Βλέπετε, η Lucia και η Λιλίκα έχουν κάνει μία ειδική συμφωνία:

Η Lucia ετοιμάζει μία σακκούλα με φαγητό για τη Λιλίκα και συναντιούνται, κάθε μέρα, στις 9.30 μ.μ.

Η Λιλίκα, προτού ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής των 2 μιλίων για το σπίτι της, θα φάει λίγο από το φαγητό και θα πάρει μαζί της τη σακκούλα με το υπόλοιπο, για να ταΐσει την υπόλοιπη οικογένειά της.

 Η Lucia εξηγεί: «Συνειδητοποίησα ότι έτρωγε και μετά κοιτούσε επίμονα ό,τι είχε απομείνει στη σακκούλα». Μία γειτόνισσα τότε σκέφτηκε ότι μάλλον η Λιλίκα κοιτούσε επίμονα το υπόλοιπο φαγητό, γιατί ήθελε να το πάρει μαζί της. «Τότε δέσαμε τη σακκούλα και της τη δώσαμε να την πάρει μαζί της.

 Κι έτσι γίνεται από τότε.». Όλο αυτό συμβαίνει εδώ και πάνω από 3 χρόνια. Η Lucia πιστεύει ότι η Λιλίκα είναι ένα πάρα πολύ ιδιαίτερο σκυλάκι. «Οι άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό. Ορισμένοι άνθρωποι κρύβουν τα υπάρχοντά τους, γιατί δεν θέλουν να τα μοιράζονται με τους άλλους. Η Λιλίκα είναι, πραγματικά, ένα ξεχωριστό πλάσμα.».

 Μία πραγματικά συγκινητική ιστορία για ένα ανιδιοτελές πλάσμα, που είναι πραγματικά αφιερωμένο στην οικογένειά του. Λιλίκα, εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να μάθουμε πολλά από σένα! Είσαι ξεχωριστή!!!

Πηγή: metaspoon.com, Μετάφραση Κειμένου Μαρία Παντούλα ( citycodemag.com )

 

*Απαγορεύται η χρήση του Ελληνικού Κειμένου μερική ή ολική χωρίς αναφορά στην πηγή ξενόγλωσση και Ελληνική.