Μια φορά και έναν καιρό, σε κάποια Αθηναϊκή γειτονιά δημιουργήθηκε μια ομάδα νέων καλλιτεχνών που είχε ένα όνειρο, να δώσει σάρκα και οστά στο πιο φανταστικό ον της παγκόσμιας μυθολογίας τον πανίσχυρο Δράκο. Μια κατά πολλούς παρεξηγημένη φυσιογνωμία…
1551481_1376806015921224_114150956_n
Ξεκίνησαν λοιπόν να ψάχνουν οτιδήποτε θα μπορούσε να τους φέρει πιο κοντά στην υλοποίηση της ιδέας τους και η λύση δεν άργησε να έρθει. Κάποιο ιστορικό κείμενο αναφέρει ότι οι Δράκοι συνήθως προστάτευαν ιερές πηγές- δεξαμενές σε μακρινά σημεία της γης όπως βουνά.

Έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα πολιτιστικό δρώμενο υπό τη μορφή Καρναβαλιού Δρόμου σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, με μέλη και άλλους επίδοξους «Δρακο-φίλους» (εσάς!) στην Πλατεία Δεξαμενής στον Λυκαβηττό δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλον τον κόσμο να γνωρίσει το μεγαλείο του Δράκου.

Εάν τύχει και περάσετε από το σημείο πριν τις 23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 16:30 μην σταματήσετε να τον χαϊδέψετε ή να τον ταΐσετε! Δεν ενοχλούμε ποτέ έναν Δράκο εν ώρα υπηρεσίας.

*****************************************************

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τον Δράκο του Γεωργίου
την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 16:30 στην Πλατεία Δεξαμενής στον Λυκαβηττό!!

Μια ομάδα καλλιτεχνών από το χώρο της μουσικής, των εικαστικών και του θεάματος έχει δημιουργήσει για εσάς το 1ο πρότυπο καρναβάλι του δρόμου με ελληνο-βραζιλιάνικες επιρροές και κεντρικό θέμα τον Δράκο, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Τη live μουσική σε ρυθμούς Samba αλλά και ελληνικών στοιχείων έχει επιμεληθεί ο Λύσανδρος Φαληρέας, ιδρυτικό μέλος του δημοφιλούς συγκροτήματος Imam Baildi, μαζί με την ορχήστρα κρουστών Batuca του Βασίλη Λιώση.

Την κατασκευή και τον σχεδιασμό του δράκου έχει αναλάβει η ΒΑΚΑΛΟ Art& Design College υπό την επίβλεψη των Μαριγώ Κάσση, Μανώλη Ηλιάκη και Μανταλένας Αγγελέτου, ενώ την κινησιολογία του θα χορογραφήσει ο ελληνο-βραζιλιάνικης καταγωγής θεατρικός σκηνοθέτης Φίλιππος Mendes-Λάζαρης.