Φωτογραφίες: george alexandrakis

Το Citycodemag βρέθηκε στον Μαραθώνα. Περάσαμε τη συρόμενη μπλε πόρτα, μας υποδέχτηκαν χαμογελαστοί άνθρωποι, σε έναν πεντακάθαρο χώρο, με τα άλογα να ζουν ουσιαστικά ελεύθερα, αφού η έκταση είναι τόσο μεγάλη που αισθάνεσαι ότι τα περήφανα ζώα τουλάχιστον απολαμβάνουν τον σεβασμό. Σου θυμίζει λίγο ράντζο, μόνο που στο ράντζο αυτό ό,τι ζει εκεί θα ζήσει μέχρι το τέλος. Τα άλογα αυτά σώθηκαν από στάβλους, από άλλες απεχθείς πράξεις που προορίζονταν και ζουν εκεί, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, χωρίς να κουράζονται, αλλά με έναν μοναδικό τρόπο που η κυρία Νίκη Μαρκογιάννη (Δημιουργός και Ψυχίατρος της Ιππόλυσης) εφαρμόζει, μία όχι και τόσο διαδεδομένη μέθοδο στη χώρα μας, αλλά παγκοσμίως γνωστή για την εφαρμογή και τα οφέλη της. Η μέθοδος EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Association) έχει να κάνει με τη βοήθεια των ίππων στη θεραπεία, στην εκπαίδευση, στην ανάπτυξη και την αυτογνωσία.

Ένα κέντρο που προσφέρει λύσεις σε άλογα και ανθρώπους. Η Ιππόλυση σώζει άλογα, προσφέροντάς τους λύσεις σε προβλήματα υγείας και καλή ποιότητα ζωής. Η ιππόλυση είναι μία ανάσα μέσα στις τόσες δυσκολίες που βιώνουμε στην καθημερινότητα, ώστε φεύγοντας από το κέντρο να μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα.

 

Οι τετράποδοι θεραπευτές, με τη σοφία τους, αλλά και με την επιστημονική εμπειρία της κυρίας Μαρκογιάννη και των εξαιρετικών εθελοντών-συνεργατών της, σας περιμένουν να σας ξεναγήσουν σε μία διαφορετική εμπειρία που αξίζει να τη ζήσετε.

Στον χώρο της Ιππόλυσις συναντήσαμε, ανθρώπους που σέβονται την αξία της ζωής, άλογα, κότες, χήνες, φραγκόκοτες, γάτες και σκυλάκια (πρώην αδέσποτα), ελάφι και ένα πόνυ που συμβιώνουν μεταξύ τους με τις καλύτερες συνθήκες σε ένα πραγματικό καταφύγιο. Τους δόθηκε ένα καταφύγιο και αγκαλιά φροντίδας και αυτά με τη σειρά τους αγκαλιάζουν και φροντίζουν τους ανθρώπους.

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι για να ενημερωθείτε για τη δράση της Ιππόλυσις:
https://www.facebook.com/ippolysis
http://terapeia.gr/el/
https://www.youtube.com/user/Hippolysis
https://twitter.com/Hippolysis

email επικοινωνίας: hippolysis.equine.therapy@gmail.com

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των φωτογραφιών καθώς και παραποίηση του, επεξεργασία ή αφαίρεση του λογότυπου του citycodemag.com χωρίς την γραπτή άδεια χρήσης απο το περιοδικό.