Η Κίτρινη Αποστολή προσφέρει χωρίς να το διατυμπανίζει. Αυτό είναι στα θετικά, μιας και δεν λάβαμε κάποιο δελτίο Τύπου για το έργο της, το ουσιαστικό, το πραγματικό της έργο που στηρίζεται μόνο σε αυτό και στην αληθινή ανθρωπιά, το να προσφέρουν ανιδιοτελώς, ώστε κάποιος συμπολίτης μας, που έχει περισσότερη ανάγκη, να τη λάβει άμεσα και διακριτικά.
Ο Δημήτρης Αποστολάκης, δημιουργός της εξαιρετικής ιδέας αυτής, ως υπάλληλος στην DHL και λόγω της φύσης της δουλειάς του, παρατηρούσε ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσκολία και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η Κίτρινη Αποστολή.
Εμείς ζητήσαμε από τον ευγενικό Δημήτρη να μας απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις, ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί και να μπορέσει να προσφέρει περισσότερα στους συνανθρώπους μας.

Δημήτρη Αποστολάκη, ευχαριστούμε που μας γεμίζεις Ελπίδα.

Πώς προέκυψε το όνομά της;

Το όνομα δόθηκε τιμής ένεκεν για την εταιρεία που δουλεύω(DHL), γιατί βοηθάει τα μέγιστα σε αυτή τη προσπάθεια. Το χρώμα της εταιρείας είναι το κίτρινο!

Πώς σας προέκυψε η εξαιρετική ιδέα δημιουργίας της κίτρινης αποστολής;

Επειδή, λόγω της δουλειάς μου, είμαι συνέχεια στον δρόμο και αντίκριζα εικόνες άσχημες (ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια), πήρα την απόφαση να μπορέσω να κάνω κάτι και εγώ να βοηθήσω από τη μεριά μου.

Με ποιον τρόπο βοηθιούνται συνάνθρωποί μας;

Οι άνθρωποι βοηθιούνται είτε με τρόφιμα είτε με ρούχα παπούτσια και διάφορες οικοσυσκευές (εφόσον έχουν δοθεί από μέλη της ομάδας). Ακόμα έχουν δοθεί κούνιες, καρότσια, κρεβάτια και ό,τι άλλο μπορεί να είναι χρήσιμο σε μια οικογένεια.

Γίνεται απευθείας από εσάς η βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας;

Η βοήθεια στις περισσότερες περιπτώσεις πηγαίνει στο σπίτι. Πάντα με διακριτικότητα.

Πόσο την στήριξαν οι Κρητικοί; Θυμάστε ένα σχόλιο που σας έκανε κάποιος και σας πείσμωσε ή σας χαροποίησε και είπατε θα συνεχίσω;

Μέχρι τώρα την έχουν στηρίξει πάρα πολύ. Καθώς, εκτός της βοήθειας από μεμονωμένα άτομα, βοηθούν την ομάδα μαγαζιά με ρούχα, παπούτσια, φαγητό κλπ. Το Πάσχα, που πήγαμε τα πράγματα στις οικογένειες, ένα παιδάκι μας περίμενε και μας έδωσε ένα σοκολατένιο αυγό (μεγάλη συγκίνηση).

Πώς αισθάνεστε σήμερα, που όλο και περισσότερος κόσμος βοηθάει στο να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της κίτρινης αποστολής;

Σίγουρα είμαι πολύ ευτυχισμένος και συνάμα δικαιωμένος,που πήρα την απόφαση αυτή, γιατί βλέπω ότι γίνεται κάτι παρά πολύ καλό και βοηθάει πάρα πολλούς συνανθρώπους μας! Γιατί, χωρίς τη συνδρομή του κόσμου, τίποτα δεν θα είχε γίνει. Και το συμπέρασμα το δικό μου είναι ότι όλη αυτή η οικονομική και κοινωνική κρίση έχει κάνει τους ανθρώπους πιο δοτικούς και πιο αλληλέγγυους.

Ενημερωθείτε για την  Κίτρινη αποστολή  στο Facebook.