ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ του William Shakespeare

mask1_keimeno

Ρώμη 44 π.Χ. Η Δημοκρατία της Ρώμης σπαράζεται από εμφύλιους πολέμους ανάμεσα σε φιλόδοξους στρατιωτικούς που επιθυμούν να ηγεμονεύσουν. Μεταξύ αυτών, ο Ιούλιος Καίσαρας είναι ο μόνος που καταφέρνει να πάρει στα χέρια του την εξουσία και ανακηρύσσει τον εαυτό του δικτάτορα. Ο Κάσσιος και ο Βρούτος φοβούμενοι πως ένας τόσο δημοφιλής άνδρας, με πιστούς στρατιώτες και πολλά χρήματα, θα μπορούσε να γίνει βασιλιάς, οργανώνουν μια συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του.

Το κλασσικό αριστούργημα του Shakespeare δεν είναι απλώς ένα πολιτικό ή ιστορικό έργο που αποτυπώνει τον μύθο της ανόδου και της πτώσης μιας αυτοκρατορίας. Κλίκες, μίζες από την οικοδομική ανάπτυξη της πόλης, εξεγέρσεις, ιδεολογικές συγκρούσεις, ανίερες συμμαχίες και έντονες παρασκηνιακές δοσοληψίες φέρνουν στο μυαλό του θεατή τη σύγχρονη πραγματικότητα της αδιαφάνειας και της διαπλοκής που μαστίζουν κάθε κοινωνία.

Ο Ιούλιος Καίσαρας είναι μια αυθεντικά οικουμενική ιστορία, εξαιρετικά επίκαιρη σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία θέτει στην ανθρωπότητα διαχρονικά ερωτήματα: Τι είναι «εντιμότητα» και τι «ατιμία»? Τι είναι «πατριωτισμός» και τι «προδοσία»? Τι είναι «έγκλημα» και τι « πολιτική πράξη»? Όταν αυξάνονται τα «πρόβατα», οι «λύκοι» περισσεύουν.

Από 2 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Σύγχρονο Θέατρο-Ευμολπιδών 45, Γκάζι, 210-3425410. Τιμές εισιτηρίων-15 ευρώ γενικό, 10 ευρώ άνεργοι, ΑΜΕΑ, φοιτητές.

Κρατήσεις εισιτηρίων-www.viva.gr

Σκηνοθεσία– Γιώργος Αδαμαντιάδης

Σχεδιασμός Φωτισμού– Κώστας Παπαθεοδώρου

Σκηνικά-Κοστούμια-Γιάννης Μυρσιώτης

Επιμέλεια Παράστασης– Δημήτρης Λογοθέτης

Επιμέλεια Κίνησης -Δωροθέα Πολυχρονοπούλου

Μετάφραση-Γιώργος Αδαμαντιάδης

Υπεύθυνη Επικοινωνίας-Βασιλική Τσουρή

Παίζουν: Λευτέρης Παπακώστας, Δημήτρης Κοράκης, Προμηθέας Νεραττίνι-Δοκιμάκης, Νίκος Κρίκας, Γιώργος Καπινιάρης, Ουρανία Φουρλάνου, Γιώργος Αδαμαντιάδης, Δάφνη Καφετζή, Φώτης Λαζάρου, Ρωμανός Καλοκύρης, Ιωάννα Μάντζαρη.

 julius-caesar_footer