Σε μία λιτή αλλά κατάμεστη αίθουσα στο Μουσείο Μπενάκη, με παρουσιαστή τον Ηθοποιό-Σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, απονεμήθηκαν τα Θεατρικά Βραβεία “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ”.

Μεταξύ των τριών υποψήφιων ηθοποιών που ήταν η Λένα Δροσάκη για τη συμμετοχή της στο θεατρικό έργο του Γιώργου Ιωάννου «Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Η Νάντια Κοντογεώργη για τη συμμετοχή της στο μιούζικαλ «Σικάγο» των Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο Παλλάς και η Γιούλικα Σκαφιδά για τον ρόλο της Κάρολ Κατρήρ στο θεατρικό έργο «Ορφέας στον ‘Αδη» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Barbara Weber και για τον ρόλο της Χέιζελ Νάιλς στο έργο «Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Γιουτζίν Ο’Νιλ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Εθνικό θέατρο.

Melina1

Το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη, τόσο για την συμμετοχή στις προαναφερθέντες θεατρικές παραστάσεις όσο και για την πορεία της στον χώρο όπως τόνισε ο Σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης το κέρδισε επάξια η Ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά.

IMG_2703

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι και μόνο η υποψηφιότητα σε ένα τόσο σημαντικό βραβείο που φέρει ένα τόσο βαρύ όνομα συνυφασμένο με τον πολιτισμό, της Μελίνας Μερκούρη, είναι εξίσου σημαντικό.

melina

Το Βραβείο “Μελίνα Μερκούρη” παρέλαβε η ηθοποιός από την περσινή νικήτρια Λένα Παπαληγούρα.

Η Γιούλικα Σκαφιδά αφού ευχαρίστησε όλους τους φίλους της που την τίμησαν με την παρουσία τους, την οικογένεια της αλλά και τους συντελεστές και των δύο παραστάσεων που την έφεραν την υποψηφιότητα, δεν ξέχασε να αφιερώσει με συγκίνηση το  Θεατρικό Βραβείο στην δασκάλα της που έφυγε απο την ζωή λίγους μήνες πριν,  Κίττυ Αρσένη.