Χορηγός Επικοινωνίας: City Code

Αύριο ημέρα Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 η Επιστημονική Κοινότητα υποδέχεται με μεγάλο ενδιαφέρον το 2ο (δεύτερο) Πανελλήνιο Συνέδριο Αναζωογόνησης και Αντιμετώπισης Επείγοντος Περιστατικού στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Με Θεματολογία που θα  αναπτυχθούν οι τελευταίες μέθοδοι που επιτρέπουν στους Επαγγελματίες Υγείας (Ιατρούς – Νοσηλευτές –Διασώστες ΕΚΑΒ) να αντιμετωπίσουν εξειδικευμένα το επείγον περιστατικό.

Τόσο η Θεματολογία όσο και το έργο της ΕΕΚΑΑ που έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις στον ιατρικό χώρο έχουν στρέψει τα βλέμματα της Επιστημονικής Κοινότητας για το συνέδριο αυτό.

Poster Conf

Το συνέδριο θα πλαισιωθεί από διακεκριμένους Επιστήμονες (Ιατρούς – Νοσηλευτές) της Ελλάδας, Κύπρου, Ευρώπης και Αμερικής.

Στις Σκανδιναβικές χώρες το ποσοστό επιβίωσης μετά από Καρδιοαναπνευστική Ανακοπή ΚΑ ανέρχεται στο 35%. Στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό είναι λιγότερο του 8%. Αυτό συμβαίνει καθώς οι επαγγελματίες υγείας δεν είναι ευαισθητοποιημένοι στη νομοθετικά κατοχυρωμένη εκπαίδευσή τους στη Βασική και Εξειδικευμένη Αναζωογόνηση (ΦΕΚ 219/22-02-2007), ενώ οι πολίτες δεν είναι ενημερωμένοι στις απλές δεξιότητες που μπορούν να σώσουν τη ζωή ενός συμπολίτη τους.

Το έργο της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ- Ιατρική Επιστημονική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία)  στοχεύει στη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση του πολίτη για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη διοργάνωση εξειδικευμένων επιστημονικών σεμιναρίων για τους Επαγγελματίες Υγείας, ώστε να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού.

Η ΕΕΚΑΑ συνεχίζει μετά από 20 χρόνια εκπαιδευτικής και επιστημονικής δραστηριότητας να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιστημονική κοινότητα, διότι είναι πρωτοπόρος στη μελέτη νέων πειραματικών πρωτοκόλλων, φαρμακευτικών ουσιών και στη διερεύνηση νέων δεδομένων στην παθοφυσιολογία της Ανακοπής τόσο στον ενήλικα, όσο και στα παιδιά και τα νεογνά. Επιπλέον, ο ρόλος της είναι καθοριστικός στη διαμόρφωση των νέων κατευθυντήριων οδηγιών και στη θετική ανατροφοδότηση των γνώσεων.

Η ΕΕΚΑΑ διοργανώνει την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 & Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναζωογόνησης και Αντιμετώπισης Επείγοντος Περιστατικού που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα. Στο συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC), θα αναπτυχθούν οι τελευταίες μέθοδοι που επιτρέπουν στους Επαγγελματίες Υγείας (Ιατρούς – Νοσηλευτές –Διασώστες ΕΚΑΒ) να αντιμετωπίσουν εξειδικευμένα το επείγον περιστατικό.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/HSCPR