Η ιστορία του Keiko της Όρκας φάλαινας που πρωταγωνίστησε στην ταινία “Free Willy”.
Keiko
Ο Keiko ήταν ένας από τους βασικούς χαρακτήρες στην ταινία του 1993 “Ελευθερώστε τον Γουίλι” “Free Willy”. Αφού πρωταγωνίστησε στη δημοφιλή κινηματογραφική ταινία, έγιναν προσπάθειες να συγκεντρωθούν χρήματα, μέσω του Free Willy-Keiko Foundation, προκειμένου να βρεθεί ένας μεγαλύτερος και καλύτερος χώρος. H Keiko μπήκε σ’ ένα πρόγραμμα αποκατάστασης, που θα τον βοηθούσε να προσαρμοστεί και πάλι στην άγρια ζωή, καθώς ήταν σε αιχμαλωσία για αρκετά χρόνια.
Δυστυχώς πέθανε από πνευμονία όπως γράφτηκε στα διεθνή ΜΜΕ, σε ηλικία 26 ετών, αλλά κατάφερε να ζήσει 5 χρόνια στον ωκεανό, έχοντας φυσικά περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε αιχμαλωσία.
Η δυσάρεστη κατάσταση της διαβίωσης δολοφονικών ειδών φάλαινας σε ενυδρεία συνεχίζει να υφίσταται και υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις, που επιτέθηκαν σε ανθρώπους, ακόμη και στους ίδιους τους εκπαιδευτές τους. Όπως, για παράδειγμα, η Tilikum στη Florida, που το 2010 σκότωσε την εκπαιδεύτρια της.
Η φάλαινα Όρκα δεν προορίζεται να ζει σε δεξαμενές. Γεννήθηκαν να είναι ελεύθερες, είναι απίστευτα έξυπνες και ευαίσθητες και δεν μπορούν να ζουν καθεαυτόν τον τρόπο, απλά και μόνο επειδή οι άνθρωποι θέλουν να βγάζουν χρήματα, χρησιμοποιώντας τις για διασκέδαση.
Τουλάχιστον, το τέλος της ζωής του Keiko, αν και σύντομο, ήταν ευτυχισμένο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο Keiko.com
Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ με την ιστορία του keiko
Τα δικαιώματα των ζώων
Τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, έχουν τα ίδια δικαιώματα, ίσως και περισσότερα μιας και δεν έχουν φωνή αλλά όλοι εμείς είμαστε η φωνή τους και είναι υποχρέωσή μας να τα προστατεύουμε. Δεν πληρώνονται και δεν έχουν συμφωνήσει ούτε να συμμετέχουν στον χώρο της ψυχαγωγίας ούτε να απομακρυνθούν από τον φυσικό τους χώρο.
Ποια είναι η γνώμη σας για τα ζώα στην βιομηχανία της ψυχαγωγίας; Πώς νομίζετε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε αυτά τα πλάσματα; Αφήστε το σχόλιο σας ίσως να βρεθούν όμορφες ιδέες για να τα προστατεύσουμε.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου