Αν βλέπατε έναν σκίουρο να πνίγεται σε μία πισίνα, θα προσπαθούσατε να του κάνετε τεχνητή αναπνοή;

Μετάφραση κειμένου: Μαρία Παντούλα (citycodemag.com)

Ο Rick Gruber είναι λάτρης των ζώων και εργάζεται ως επισκευαστής σε πισίνες στο Phoenix της Arizona και… «ψάρεψε» αυτόν τον μικρό σκίουρο που επέπλεε σε μία πισίνα στην οποία έκανε εργασίες. Αμέσως τον τράβηξε έξω τον έβαλε πάνω σ’ έναν πλαστικό σωλήνα και προσπάθησε να θυμηθεί τι είχε μάθει στα μαθήματα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. «Θα το έκανα για τον οποιονδήποτε! Ένα σκυλί, μία γάτα, οποιονδήποτε…», μας είπε.

«Πίεσα μαλακά στα πλευρά του και μετά τα πλαϊνά στο κορμάκι του, ελπίζοντας ότι θα ήμουν τυχερός και κάπου θα έβρισκα τα πλευράκια του.». «’Ελα, μικρούλη! Δεν μπορείς να πεθάνεις!», επαναλάμβανε ο Rick, απευθυνόμενος στο σκιουράκι.

Μέσα σε περίπου 2 λεπτά το σκιουράκι άρχισε να αναπνέει και το μετέφερε να το ξαπλώσει σε ένα μαλακό σημείο. Ο Rick ήταν ενθουσιασμένος, καθώς έβλεπε τον μικρούλη ασθενή του να αντιδρά. Σιγά σιγά άρχισε να ανοίγει τα ματάκια του. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου περίεργο που οι συνάδελφοί του φωνάζουν τον Rick «γητευτή των σκίουρων» και «ήρωα των σκίουρων».

Από αυτή, λοιπόν, τη διάσωση μάθαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να κάνει κάποιος καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στον σκίουρο είναι να τον βάλει στα πλάγια και να του κάνει ήπιες μαλάξεις στο στήθος με τον αντίχειρα και τον δείκτη και μετά να φυσήξει 2 φορές ακριβώς στη μύτη του. Η επανάληψη είναι απαραίτητη μέχρι ο σκίουρος να επανέλθει.

Ο Rick έμεινε με τον σκίουρο για μια ώρα, μαγνητοσκοπώντας το όλο περιστατικό για να το δείξει στους φίλους του. Του συμπεριφερόταν σαν ήταν φιλαράκι του από τα παλιά. Τελικά, και, αφού έκανε κάποιες εξαγωγές νερού, το σκιουράκι άρχισε να περπατάει και απομακρύνθηκε προς την έρημο, αφήνοντας τον σωτήρα του να αναρωτιέται: «Τελικά, οι επισκευαστές σε πισίνες δεν είναι τόσο κακοί άνθρωποι, έτσι δεν είναι;».

Το σίγουρο πάντως είναι ότι, χάρη στον Rick, ο μικρός σκίουρος είναι ζωντανός!

Εδώ μπορείτε να δείτε όλο το βίντεο της διάσωσης και της φυγής του μικρού σκίουρου.

Μετάφραση κειμένου: Μαρία Παντούλα (citycodemag.com)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρις αναφορά στο Citycodemag.com και στο credit του μεταφραστή.