Η ελληνική εβδομάδα του Λονδίνου

Μετάφραση απο τα αγγλικά: Μαρία Παντούλα

σαπφω

Στίχοι της Σαπφούς ακούστηκαν στο Μουσείο Keats House κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της εκδήλωσης “Greek poems on the underground- Ελληνικά ποιήματα στο μετρό”.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου και μέχρι τις αρχές Απριλίου, έξι αφίσες με στίχους από επτά ποιήματα θα «κυκλοφορούν» μέσα στο λονδρέζικο μετρό. Εκατοντάδες συρμοί θα «στολιστούν» με ελληνικούς στίχους και εκατομμύρια επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να τους διαβάσουν στα αγγλικά.

Η εκδήλωση αυτή είναι μέρος των δραστηριοτήτων που θα γίνουν για την ελληνική ευρωπαϊκή προεδρία, σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο και το Ελληνικό Ίδρυμα για τον Πολιτισμό.

Το μουσείο Keats House ήταν το σπίτι του μεγάλου Βρετανού ρομαντικού ποιητή John Keats(1795-1821). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν το ποίημα που ο John Keats αφιέρωσε στον Όμηρο, όπως επίσης και η σύνθεση του αγαπημένου του φίλου Λόρδου Μπάιρον, που ήταν αφιερωμένη στα ελληνικά νησιά, μαζί με στίχους του Νίκου Γκάτσου, του Κωνσταντίνου Καβάφη, αλλά και του Άνυτου-λυρικού ποιητή του 3ου π.Χ. αιώνα.

 

πηγή: amna.gr