Μας έχει κάνει περήφανους από την συμμετοχή του αλλά και την κατάκτηση χρυσών μεταλλίων τόσο σε παγκόσμιους όσο και πανευρωπαικούς αγώνες στη Βέρνη, τη Σκωτία μέχρι το Baku. Αυτή την περίοδο ο Χρυσός Αθλητής μας βρίσκεται στους Ολυμπιακούς του Ρίο έχοντας ήδη κερδίσει τις πρώτες εντυπώσεις στους προκριματικούς.

Ο χρυσός Έλληνας αθλητής μας μιλάει για το πάθος του για τον αθλητισμό, για τον σκληρό αγώνα πίσω από ένα μετάλλιο, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές, που εντούτοις επιτυγχάνουν διεθνείς αναγνωρίσεις.

Ελευθέριος Περτούνιας 1

Ποιες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές σήμερα, κυρίως για το δικό σου άθλημα;

Οι δυσκολίες που υπάρχουν σε αθλητές που ασχολούνται είναι κυρίως οικονομικές μιας κ από ‘κει ξεκινάνε όλα (μισθοί, πριμ, χορηγίες, στήριξη φαρμακευτική, αποκατάσταση κ.λ.π. )

Ο Αθλητισμός σήμερα που υστερεί;

Ό,τι έχω απαντήσει στην πρώτη ερώτηση συν πως δεν υπάρχει η ανάλογη δημοσιότητα, θα έλεγα, και προσοχή από την πολιτεία που να είναι αντίστοιχη με τις ελληνικές επιτυχίες.

Τι προετοιμασία χρειάζεται ένας αθλητής και κάτω από ποιες συνθήκες, προκειμένου να καταφέρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς;

Η μεγαλύτερη δυσκολία για να πάρει κανείς την πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες πάντα είναι η υπομονή στην πολύωρη δουλειά, η επιμονή σε συγκεκριμένο όργανο και συγκεκριμένες ασκήσεις και, φυσικά, η αντοχή σε πόνους σωματικούς και ψυχολογικούς.

Έχεις πάρει μέρος σε παγκόσμιους αγώνες, όπως και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που κέρδισες το χρυσό, ποια χώρα, αν γνωρίζεις, φυσικά, ή το έχεις συζητήσει, είναι αυτήν τη στιγμή πρώτη όσον αφορά στην ποιότητα προετοιμασίας των αθλητών της;

Θα έλεγα είναι αρκετές οι χώρες, μιας και την ενόργανη γυμναστική παραδόξως στην Ελλάδα την αγνοούν λίγο, όποτε γνωρίζω, λόγω της φιλίας που έχω αναπτύξει με συναθλητές από άλλες χώρες, και θα πω πως οι πιο «εξοπλισμένες» από όλες τις απόψεις χώρες είναι η Αμερική, Ιταλία, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Αζερμπαϊτζάν, Γερμανία, Αγγλία.

Τι ήταν αυτό που σε ενέπνευσε προκειμένου να ασχοληθείς με τους κρίκους;

Δεν με ενέπνευσε κάτι συγκεκριμένο, απλώς θυμάμαι πως, από την πρώτη στιγμή, λάτρεψα τους κρίκους, βλέποντας και τον Ταμπάκο βέβαια και ευτυχώς ο σωματότυπός μου πάντα με βοηθούσε εκεί.

Δείχνουν ενδιαφέρον οι χορηγοί για τους αθλητές που δεν έχουν πάρει ακόμη κάποιο μετάλλιο, αυτούς τους αθλητές που αναγκάζονται να εργάζονται με κόστος χρόνου και αφοσίωσης στο άθλημά τους; Αλήθεια πόσα μετάλλια ως χώρα έχουμε χάσει κάτω από αυτές τις συνθήκες;

Θεωρώ πως είναι επόμενο οι χορηγίες να πέφτουν στους μεταλλιουχους, μιας και όλο το θέμα είναι θέμα μάρκετινγκ, από εκεί και πέρα πιστεύω πως θα έπρεπε από την Ομοσπονδία να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον, αν και η ίδια αδυνατεί να στηρίξει ακόμη και εμάς αυτή την περίοδο.

petrounias

Τι εστί ένα μετάλλιο στα χέρια ενός αθλητή;

Ένα μετάλλιο, νομίζω, είναι απλά η επιβεβαίωση της δουλειάς για έναν αθλητή και η «γόμα» που σβήνει κάθε δυσκολία ψυχική και σωματική, την οποία πέρασες τους προηγούμενους μήνες για να φτάσεις εκεί, παρόλα αυτά, μετά το μετάλλιο, νομίζω πως αναπολείς το ταξίδι και όχι τον προορισμό.

Ποιος ήταν αρχικά εκείνος που σε πίστεψε;

Ο πρώτος μου προπονητής, ο Σωτήρης Ροντογιάννης, ο οποίος παραμένει οικογενειακός φίλος και εξακολουθεί να πιστεύει σε μένα.

Η ενόργανη, τα τελευταία χρόνια, έχει αποδείξει το υψηλό επίπεδο που έχουν οι Έλληνες αθλητές της, πιστεύεις ότι η σιγουριά αυτή από την πλευρά των θεατών έχει δημιουργήσει μία κακή συνήθεια των υπεύθυνων, ώστε να μην δίνουν βάση στις απαιτήσεις σας;

Θα μπορούσα να πω πως ο κόσμος και όχι οι υπεύθυνοι έχουν «καλομάθει», αλλά νομίζω πως πάντα μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε υπενθύμιση των απαιτήσεων μας .

Ποιο είναι το ιδανικό περιβάλλον για έναν αθλητή;

Ένα περιβάλλον ησυχίας, από όλες τις πλευρές, θα έλεγα πως είναι το ιδανικό.

Πώς βίωσες την έναρξη αγώνων στο Baku με την υπογραφή του Δημήτρη Παπαϊωάννου;

Καταρχάς ο Παπαϊωάννου είναι εξαιρετικός στη δουλειά του και μας το απέδειξε για άλλη μια φορά, από τη δική μου την μεριά όμως θα έλεγα πως είναι η ομορφότερη εμπειρία της ζωής μου, δεν πατούσα στο έδαφος αλλά πετούσα και είχα ένα χαμόγελο ευτυχίας και περηφάνιας!!

Πώς αισθάνθηκες από τη γενικότερη διοργάνωση και ποια η δική σου προσωπική ικανοποίηση από τους αγώνες;

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ είναι, χωρίς δεύτερη σκέψη, απίστευτη αλλά, νομίζω, είναι επόμενο, μιας και έχουν τρομερά αποθέματα χρημάτων ως χώρα, όποτε θα το έλεγα και αναμενόμενο. Όσον αφορά εμένα επιβεβαίωσα στον κόσμο και σε μένα για 2η φορά πως ήρθα για να μείνω και δεν είμαι «πεφταστέρι»!!!

[divider]Creative Credits[/divider]

11391316_830699990354427_9009093128029086371_n

 

Photographer: George Alexandrakis

Art Direction: Amarildo Topalis

Styling: Nayo P

Grooming: Gogo Nikiforaki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Ευχαριστούμε τους σχεδιαστές για την ευγενική τους παραχώρηση για να πραγματοποιηθεί η φωτογράφιση.