Καλοκαίρι μύρισε και έρχονται οι πρώτες εγκαταλείψεις σκυλιών περισσότερο, μιας και τα γατιά είναι λιγότερο βάρος για μερικούς. Πραγματικά, αναρωτιέμαι, όταν εγκαταλείπεις το σκυλί σου, δεν αισθάνεσαι τύψεις έστω και λίγες ή τις προσπερνάνε με ένα μαρτίνι ή ένα μοχίτο στην παραλία. Τι λες, θα τον αντικαταστήσεις σύντομα με έναν άλλο; Εκείνο το άμοιρο, γιατί έξω στον δρόμο άμοιρο θα είναι, μιας και αν επιβιώσει θα είναι τυχερό ή αν το βρει κάποιος εθελοντής να το περιθάλψει, αλλά και αυτός είναι που θα σου βρίσκει τη λύση στην ανευθυνότητα σου; Εντάξει, καταλαβαίνω ότι τον πήρες επειδή ενθουσιάστηκες και βαρέθηκες σύντομα, όμως εσύ δεν έχεις καθόλου συναισθήματα; Μία ζωή θα σου φταίνε οι άλλοι; Ο Εαυτός σου πότε θα σου φταίει; Ίσως όταν το πεις, μιλήσουμε ότι ο κόσμος θα αλλάξει. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ να εγκατέλειπα τον σκύλο μου, δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ και μόνο στη σκέψη, διαταρράσομαι και αρνούμαι να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που, έπειτα από όσο διάστημα και αν μεγάλωναν με τον τετράποδο φίλο τους, ξαφνικά αποφάσιζαν ότι πρέπει να «απαλλαχθούν». Μακάρι λοιπόν ο τετράποδος φίλος που είχες αποφασίσει να πάρεις, όταν ήταν ήδη κουτάβι, να βρει σύντομα ένα σπίτι και πραγματικά θα έχει αυτός απαλλαχθεί από εσένα.

90eed7b4efcd8f83aa505ddf64afbcc0
Project by Gabriel Wong

Αν το διαβάζεις και είσαι ένας από αυτούς που το έκαναν ή θα το κάνουν στο μέλλον, απλά να σου πω ότι φοβάμαι τι άλλο μπορείς να κάνεις χωρίς καμία τύψη και χωρίς καμία αναστολή. Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω; Μείνε μόνος, ίσως είναι καλύτερο για όλους.

 Απαγορεύεται η μερική ή ολική αντιγραφή του κειμένου χωρίς αναφορά στην πηγή, συντάκτη καθώς και credits της φωτογραφίας με ενεργό λινκ.

Illustration Project by https://www.behance.net/gallery/6755091/SPCA-Animal-Abandonment-Ad