Ο Frank Miller είναι Αμερικάνος δημιουργός, σχεδιαστής, συγγραφέας και σκηνοθέτης κόμικς. Τα έργα του είναι εμπνευσμένα από το κίνημα του «φιλμ νουάρ». Είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους και δημοφιλείς δημιουργούς κόμικ, ο οποίος έχει επηρεάσει όσο λίγοι τον σύγχρονο κόσμο των κόμικ.

Το 1993 ο Miller ξεκίνησε την πρώτη ιστορία της διάσημης σειράς του «Sin City». Το κόμικ πρωτοεμφανίστηκε στον κύκλο «Dark Horse Presents» (τεύχη 51 έως 62) και ήταν η πρώτη δουλειά του που πραγματοποίησε μόνος, χρησιμοποιώντας ασπρόμαυρα σχέδια, για να τονίσει το ύφος «φιλμ νουάρ». Χάρη στην επιτυχία της, η σειρά επανεκδόθηκε σε τόμο και απετέλεσε το 2005 το τεύχος με τίτλο «The Hard Goodbye». Οι επτά τόμοι της σειράς του προσέφεραν μεγάλη αναγνώριση και εμπορική επιτυχία. Ένα ευρύτερο κοινό, που δεν είχε απαραιτήτως τη συνήθεια της ανάγνωσης κόμικ, αγάπησε το πεπειραμένο και ώριμο ύφος του Miller. Το σχέδιό του, καθώς και η μέθοδος αφήγησης, είχαν εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών, για να φτάσουν στο επίπεδο της «SinCity», κόμικ που σημάδεψε όσο λίγα την εποχή του.

Το 2007, η ταινία» 300» σε σκηνοθεσία Zack Snyder, βασισμένη στο κόμικ που ο Miller είχε εκδώσει το 1998, σημείωσε σημαντικότατη επιτυχία παγκοσμίως. Η ταινία, όπως και το κόμικ, εξιστορούν τα πολεμικά κατορθώματα του βασιλιά Λεωνίδα και των 300 Σπαρτιατών κατά των Περσών. Το ύφος του Miller και η τάση προς την ηρωική φαντασία και την υπερβολή χάρισαν στην ταινία τον δραματικό και άκρως αποτελεσματικό της χαρακτήρα, αλλά κίνησαν τη μήνιν της Ιρανικής κυβέρνησης.

Έχει γράψει σειρά τεσσάρων τευχών, με ήρωα το Wolverine, ως παρακλάδι της σειράς των «X-Men» όπως και «Batman: The Dark Knight Returns». Ο Batman του Miller είχε μεγάλη απήχηση στη βιομηχανία του κόμικ και έδωσε έναυσμα για πολλούς σκοτεινότερους και ρεαλιστικότερους ήρωες κόμικ. Υπήρξε δε πηγή έμπνευσης για τον Tim Burton, όταν εκείνος σκηνοθέτησε την ταινία του «Batman» το 1989. Η σειρά του Miller συνεχίζει να επανεκδίδεται 20 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της.