Μετάφραση: Μαρία Παντούλα (citycodemag)

Ο νεαρός Doug πολύ λίγο εκτιμούσε την Τέχνη και την ομορφιά της. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια ενός σχολικού αγώνα πάλης, ο Doug έμεινε παράλυτος από τον λαιμό και κάτω. Αυτό τον συνέτριψε.

Βλέποντας ότι περνούσε πάρα πολύ χρόνο μπροστά στην τηλεόραση, ο αδελφός του Monte του έβαλε ένα μολύβι στο στόμα και τον προκάλεσε να ζωγραφίσει μ’αυτόν τον τρόπο, προκειμένου να δούνε ποιος από τους δύο ζωγραφίζει καλύτερα. Αυτή η μικρή πρόκληση άλλαξε τον Doug, όπως τον γνώριζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η έμπνευσή του για ζωγραφική ήρθε από μία χριστουγεννιάτικη κάρτα με το σκίτσο ενός σπιτιού με μολύβι. Ο Doug θεωρούσε ότι μπορεί να το κάνει καλύτερα. Συνέχιζε να αντιγράφει την κάρτα μέχρι που ανέπτυξε το δικό του στιλ ζωγραφικής. Του Doug του άρεσε πολύ να ζωγραφίζει ζώα. Για την ακρίβεια η πρώτη σειρά έργων που φιλοτέχνησε είχε τον τίτλο «Εξαφανισμένα Είδη». «Ζωγράφισα τα σκίτσα με κάποια μέρη του σώματος των ζώων να ξεθωριάζουν, προκειμένου να δείξω πόσα είδη του ζωικού βασιλείου, μικρά και μεγάλα, εξαφανίζονται και καταστρέφονται», λέει ο Doug.

Επειδή ακριβώς χρησιμοποιεί το στόμα του, χρειάζεται από 40 έως 200 ώρες για ένα και μόνο έργο Τέχνης. Βάζει το μολύβι στο στόμα και κουνάει τον λαιμό του γύρω, προκειμένου να επιτύχει τις διαφορετικές γωνίες και αποχρώσεις που επιθυμεί. Ο Doug δεν δημιουργεί μόνο σκίτσα με μολύβι, αλλά και με νερομπογιές και ακρυλικό.

Ο Doug έχει κερδίσει πολλά βραβεία για όλα τα είδη Τέχνης του. Έχει κάνει πολλές διαφορετικές εκθέσεις. Είναι επίσης μέλος του “Mouth and foot Painting Artists Association”(των καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το στόμα και τα πόδια). Η συλλογή του «Εξαφανισμένα Είδη» εκτίθεται σε μουσεία στην Ουάσιγκτον, στο Λος Άντζελες, το Λας Βέγκας, το Σεντ Λούις και τις Βρυξέλλες. Έχει γίνει διάσημος σε όλον τον κόσμο για την ποικιλία των έργων του.

Πηγή: Lotl Rescue Μετάφραση στα Ελληνικά: Μαρία Παντούλα ( www.citycodemag.com )

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ολική η μερική χωρίς την αναφορά της ξένης και Ελληνικής πηγής καθώς επίσης και το credit της Μετάφρασης.