MUSIC XFRESH του Γιώργου Μπίλιου

Ιανουάριος 2015

email: info@citycodemag.com

Yiannis Velissaridis Photography
Yiannis Velissaridis Photography

Γιώργος Περού

Ο Γιώργος Περού (κατά κόσμο Γιώργος Κεφαλλωνίτης) έχει πολλές ιστορίες να μας διηγηθεί. Κι έναν δικό του ιδιαίτερο τρόπο να το κάνει. Αφήνοντας το αποτύπωμά του σε κάθε μία απ΄αυτή, ντύνοντάς τες με την κατάλληλη μουσική. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Δύο κόσμοι» έχει ήδη κυκλοφορήσει με πολλές και αξιόλογες συνεργασίες. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη, ολοκληρωτικά δική του παραγωγή και ενορχήστρωση, στην οποία υπογράφει τους στίχους και τη μουσική. Επίσης φέτος έχει αναλάβει τη μουσική για το θεατρικό έργο «Οι 12 ένορκοι» στο θέατρο Αλκμήνη, ενώ, παράλληλα, βρίσκεται σε δημιουργική διαδικασία, αφού συγκεντρώνει υλικό για τον επόμενο δίσκο του.

Ποιος είναι ο κύριος λόγος που αποφάσισες ν’ασχοληθείς με τη μουσική;

 Κάποια πράγματα έρχονται μόνα τους στη ζωή και σε κυριεύουν. Από πιτσιρίκι αγαπούσα τα τραγούδια, έστηνα αυτί στο ραδιόφωνο με τις ώρες. Πολύ αργότερα, ίσως κάποια ανάγκη αυτοπροσδιορισμού, με έκανε να ανακαλύψω ότι μπορώ να φτιάξω δικά μου. Είναι και μιαν άλλη αστείρευτη ανάγκη βέβαια το να μοιραστείς τα προσωπικά σου βιώματα με τους άλλους, που οδηγεί μοιραία στην αναζήτηση εκφραστικών μέσων και τρόπων. Όλα αυτά με τη σειρά τους με ανάγκασαν να ασχοληθώ με τη μουσική και να προσπαθήσω να καταλάβω τα μυστικά της. Στην αρχή σαν μαθητευόμενος μάγος που παίζει και δοκιμάζει με τις δυνατότητες. Χωρίς να το καταλάβω καλά καλά βρέθηκα να ασχολούμαι αποκλειστικά με αυτό και να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής μου. Τώρα πια είμαι σίγουρος πως δεν θα μπορούσα κιόλας να κάνω αλλιώς, πως, με έναν παράξενο τρόπο, με διάλεξε αυτό κι εγώ το υπηρετώ όσο το δυνατόν καλύτερα.

Αν δεν ήσουν αυτός που είσαι ποιος θα ’θελες να είσαι και γιατί.

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ έτσι. Και δεν πιστεύω σε τέτοιου είδους επιλογές. Γνωρίζω καλά πως αυτό που είμαστε διαμορφώνεται σε τέτοιο χρόνικο σημείο που δεν έχουμε ούτε καν την ικανότητα να το αντιληφθούμε – πόσω μάλλον να παρέμβουμε ή να επιλέξουμε. Η ζωή δεν έχει undo. Ούτε είναι γεμάτη με multiple choices, όσο και να καλλιεργείται πολλές φορές αυτή η λανθασμένη αντίληψη. Και πιστεύω πως είναι μεγάλο σφάλμα να σπαταλήσει δηλαδή κάποιος τον χρόνο που του δόθηκε σε πλασματικές υποθέσεις και επιλογές, ενώ, στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο δύο δυνατότητες. Είτε να αποδεχτεί αυτό που είναι ήδη και να συμφιλιωθεί με τον κόσμο είτε να το καθυστερήσει, αναβάλλοντας διαρκώς, μην εκτιμώντας τον χρόνο που του δόθηκε, που είναι και το μόνο που ουσιαστικά έχει. Παρόλα αυτά όμως, αν υπήρχε η δυνατότητα για υπερβατικές επιλογές, θα ζητούσα κάτι που ίσως ξενίσει κάπως όσους το διαβάσουν. Θα ήθελα να ζήσω δυο ζωές, μία σαν άνδρας και μίαν άλλη σαν γυναίκα με την ίδια συνείδηση και μνήμη. Όπως και ο πιο διάσημος μάντης της αρχαιότητας – ο μάντης Τειρεσίας, μάλιστα ο μύθος λέει πως αυτό ακριβώς είναι που τον έκανε τον σοφότερο μάντη, τόσο σοφό που τιμωρήθηκε από τον Απόλλωνα πολύ σκληρά και  το φως της αλήθειας τον τύφλωσε. Ακραίο ίσως, αλλά και βαθειά συμβολικό.

Πώς φαντάζεσαι τη μουσική σου πορεία/εξέλιξη σε βάθος 5 χρόνων;

Θέλω να κάνω δισκογραφία, να προτείνω νέο υλικό, να φτιάξω μια σταθερή δημιουργική ομάδα, να κάνω περιοδείες και συνεργασίες, παραγωγές για καλλιτέχνες που θαυμάζω. Επίσης με ενδιαφέρει πολύ η μουσική και τραγούδια για το θέατρο, τον κινηματογράφο, τον σύγχρονο χορό. Θέλω να κάνω αυτό που αγαπώ, να προσφέρω ό,τι μπορώ και να έχω απλά τη δυνατότητα να εξασφαλίζω τα απαραίτητα, ώστε να ζω με αξιοπρέπεια. Φαίνεται όμως ότι στον συγκεκριμένο τόπο και χρόνο το να διεκδικείς το αυτονόητο είναι μια ουτοπία. Ελπίζω όμως και προσπαθώ για κάτι καλύτερο…

Info

Κάποια από τα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται  στο άλμπουμ, όπως το «Φοβάμαι μόνο μη σε χάσω», όπου συμμετέχει ο Ζακ Στεφάνου, το «Μέσα μου ζήσε» και το «Πάμε μια βόλτα… στη θάλασσα!» έχουν κυκλοφορήσει ήδη εδώ και αρκετό καιρό στο διαδίκτυο με τη μορφή digital single.

Βασικοί συντελεστές του άλμπουμ είναι ο Νίκος Αγγλούπας (Ottomo), γνωστός παραγωγός και ηχολήπτης (Monika, Maraveyas Ilegal) που επιμελήθηκε τις μίξεις και το editing, ενώ εξαιρετικοί μουσικοί, όπως ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Wedding singers, Vasilikos, Δήμητρα Γαλάνη κ.ά.), ο Άγγελος Παπαδάτος (Μaraveyas, Ευανθία Ρεμπούτσικα κ.ά.), ο Αλέκος Βουλγαράκης (Κύριος Κ. , Μύρωνας Στρατής, Φίλιππος Πλιάτσικας κ.ά.), ο Σωτήρης Καστάνης (Νατάσα Μποφίλιου) πλαισιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα τραγούδια και τον ιδιαίτερο ήχο αυτής της δουλειάς.

Το άλμπουμ «Δύο κόσμοι» κυκλοφορεί από την ανεξάρτητη εταιρεία του Γιώργου Περού (ΙnRealTime Records) και βρίσκεται σε όλα τα καταστήματα δίσκων, ενώ διατίθεται ψηφιακά στις ιστοσελίδες  Bandcamp, iTunes, καθώς και στην σελίδα της  Antelma Music (www.antelmamusic.com) του Στάθη Δρογώση.

Εταιρεία:             InRealTime Records

Διανομή: M.L.K. (Αλίμου 76, Αργυρούπολη, 164 52  Τηλ. 210 9926660 email: info@mlk.gr)

Bandcamphttp://giorgosperou.bandcamp.com/

You Tube: http://www.youtube.com/user/GiorgosPerou

https://www.youtube.com/watch?v=ZZzaPFsqvAQ&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=XK0JiNQcbxs&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=-2sSmSElZ7A&feature=youtu.be

Soundcloud: http://soundcloud.com/inrealtime-records/sets/giorgos-perou-dio-kosmoi

Facebookhttp://www.facebook.com/pages/Giorgos-Perou/223466514343763?

Twitter: http://twitter.com/Giorgos_Perou