Διάθεσε 20 λεπτά από τη ζωή σου, μία άλλη ζωή σε χρειάζεται.

ζωη

Ο ιατρικός έλεγχος, η διαδικασία λήψης αίματος και η συμπλήρωση ερωτηματολόγιου διαρκεί μόλις 20 λεπτά.

Η διαδικασία είναι απλή.

Συμπληρώσεις το ανάλογο ερωτηματολόγιο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληροίς τις προϋποθέσεις εκείνες, για να γίνεις αιμοδότης, τόσο για την ασφάλειά σου όσο και του παραλήπτη.

Να έχεις καταναλώσει φαγητό πριν και μετά τη διαδικασία αιμοδοσίας ή και υγρά, όχι όμως αλκοολούχα ποτά.

Πριν από την αιμοδοσία δεν πρέπει να έχεις κάνει κατανάλωση φαρμάκων.

Θα πρέπει να έχεις κοιμηθεί καλά και να είσαι ξεκούραστος.

Να μην έχεις περάσει κάποια ίωση πρόσφατα.

Κάθε τρεις μήνες μπορείς να δίνεις αίμα οπότε 4 φορές τον χρόνο είναι το ιδανικό.

Δεν μπορείς να κολλήσεις ασθένεια ή ιούς από τη διαδικασία αιμοδοσίας, γιατί απλά όλα όσα χρησιμοποιούνται για τη λήψη αίματος είναι μιας χρήσεως.

Το αίμα που δίνεις υπόκειται σε εργαστηριακούς ελέγχους, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση ασθενειών. Εφόσον υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα σε ενημερώνει η ανάλογη ομάδα με διακριτικότητα.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας βρίσκεται πάντα κάποιος νοσηλευτής δίπλα σου, σε περίπτωση που χρειαστείς την οποιοδήποτε βοήθεια. Μη σε φοβίζει αυτό, μερικές φορές είναι λογικό να αισθανθεί κάποιος ζαλάδα, οπότε ο νοσηλευτής γνωρίζει πώς να το αντιμετωπίσει.

Μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ μπορείς να ενημερώνεσαι για τον τόπο και τον χρόνο αιμοδοσίας, αλλά και να αντλήσεις άλλες πληροφορίες που μπορεί να σε οδηγήσουν στην απόφαση να γίνεις αιμοδότης. Μην το αμελήσεις για αύριο, πολλοί ασθενείς χρειάζονται το αίμα για να ζήσουν. http://www.ekea.gr/