Γάτα σώζει την ιδιοκτήτριά της και 10 ακόμη άτομα από φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 Τελικά, φαίνεται ότι δεν είναι μόνο τα σκυλιά φύλακες…

Μετάφραση Κειμένου: Μαρία Παντούλα

Η Φωτογραφία ειναι ενδεικτική.
Η Φωτογραφία ειναι ενδεικτική.

Χάρη σ’ ένα άγρυπνο γατάκι στη νότιο Γαλλία, 11 άνθρωποι είναι ζωντανοί έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σ’ ένα αγροτικό σπίτι τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης, το γατάκι έσωσε την ιδιοκτήτριά του, αλλά και τους υπόλοιπους 10 κατοίκους του σπιτιού- το οποίο ήταν διαμορφωμένο ώστε να ζουν αρκετές οικογένειες- ξύνοντας με τα νύχια του το πάτωμα της σοφίτας, όπου εκδηλώθηκαν οι πρώτες φλόγες.

Η AlexandraMarlin, που ζει κάτω από τη σοφίτα, ξύπνησε από τις γρατσουνιές της Meatball (ή στα ελληνικά… Κεφτέ) και άνοιξε την πόρτα που οδηγεί στον χώρο, για να δει τι συμβαίνει. Τότε διαπίστωσε ότι από εκεί ερχόταν πυκνός καπνός και, αμέσως, έτρεξε να καλέσει την πυροσβεστική και να ξυπνήσει τους 7 ενήλικες και τα 3 παιδιά που μένουν στην κατοικία, αναφέρει Le Dauphiné Libéré.

Κατά τη διάρκεια του πανικού που ακολούθησε, η Marlin χωρίστηκε από την Meatball. Η γυναίκα φοβήθηκε για το χειρότερο, αλλά, ευτυχώς, το ηρωικό γατάκι επανεμφανίστηκε την Κυριακή το βράδυ. Οι υπόλοιποι ένοικοι της αγροικίας ένιωσαν απίστευτη ευγνωμοσύνη για την πράξη της Meatball και προσφέρθηκαν να της αγοράσουν μπισκότα για έναν χρόνο!

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία γάτα παίζει τον ρόλο του σωτήρα, ξυπνώντας τους ιδιοκτήτες της. Το 2012, ένα γατάκι, που μόλις είχε υιοθετηθεί, ξύπνησε την καινούρια του ιδιοκτήτρια, που, μάλιστα, βρισκόταν υπό διαβητική κρίση κατά τη διάρκεια του ύπνου της.

πηγή κειμένου: huffingtonpost