Κείμενο: Κωνσταντίνα Ευαγγέλου

φωτό: Pavlos Fotopoulos

Στο νησί των Φαιάκων θα σε πάω! Αποτελεί πάντα μία από τις καλύτερες εξορμήσεις για τις θερινές μας βόλτες και ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της πόλης σε συνεπαίρνει! Το νησί της Κέρκυρας, στο δυτικότερο σημείο της Ελλάδας, καταπράσινο, με αναρίθμητες παραλίες, αξιοθέατα και χρώμα ιδιαίτερο, σε μαγεύει στα καντούνια του, σου δίνει γεύσεις της απίθανης τοπικής κουζίνα, σε γλυκαίνει με μαντολάτα και κουμ-κουάτ.

P1020080

Στην Παλιά Πόλη, η οποία εκτείνεται από το παλαιό ως το νέο φρούριο, βενετσιάνικα μνημεία, αρχοντικά εξαιρετικής αισθητικής, εκκλησίες δημιουργούν ένα συνονθύλευμα πολιτισμών που άφησαν τη σφραγίδα τους με την πάροδο των χρόνων. Η ζωής της πόλης κυλά γύρω από τη Σπιανάδα, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων. Καφέ στο Λιστόν κι ύστερα βόλτα στα καντούνια για χάζι και ψώνια.

kekryra listwn am

Κάπου – κάπου στο διάβα σου θα ακούσεις νότες από τις φιλαρμονικές να σε συνοδεύουν. Χαμογέλα και απόλαυσε το! Χρυσή άμμο θα βρεις στη Γλυφάδα, βοτσαλάκι στους Έρμονες, βαθυγάλαζα νερά στη γνωστή Παλαιοκαστρίτσα και, φτάνοντας προς το Σιδάρι του βορρά, το εξαιρετικό θέαμα του Canal d’Amour σε προκαλεί να δεις από εκεί το ηλιοβασίλεμα. Ψάχνοντας για αξιοθέατα, μην ξεχάσεις το πολυτραγουδισμένο Ποντικονήσι, το γαλλικό κανόνι στην Παλαιόπολη και το Αχίλλειο.