«Όταν έχεις κλάψει πάρα πολύ είσαι διάφανη στο πρόσωπο»
Photographer: George Alexandrakis
Creative Direction: Amarildo Topalis
Styling: Christina Costea
Hair : Eleftherios Gigourtakis
Make up: Gogo Nikiforaki
Wardrobe Credit: Costumier, Παλλάδος 11 – Θησείο. www.costumier.gr
Έχει φωτογραφηθεί για τους μεγαλύτερους οίκους μόδας του εξωτερικού, ενώ, παράλληλα, πρωταγωνιστεί με επιτυχία σε ταινίες βραβευμένων ξένων σκηνοθετών. Στο εξωτερικό την αποκαλούν «Η Ελληνίδα Σοφία Λόρεν». Εκείνη θεωρεί πως δεν είναι τόσο όμορφη, αλλά μόνο μια από τις πολλές Ευρωπαίες που κυνηγούν τη διεθνή καριέρα.
Μια ερωτική απογοήτευση την οδήγησε σε σχολή υποκριτικής στη Ρώμη, όταν οι φίλοι της, ζευγαράκια, πήγαιναν διακοπές στο Μπαλί.
Το πάθος της για το θέατρο, όμως, την αναγκάζει να ρίξει άγκυρα, έστω και για λίγο, στην Ελλάδα, όπου η Αντιγόνη Κουλουκάκου έχει αποφασίσει να γοητεύσει το θεατρόφιλο κοινό, επιβεβαιώνοντας και την ιστορία του ονόματός της. Άλλωστε ολόκληρος Αλ Πατσίνο έψαξε να γνωρίσει την Antigonie στη Νέα Υόρκη… Ιστορία που θα μας αποκαλύψει στη συνέντευξη!
Έχεις κάνει μια σημαντική καριέρα στο εξωτερικό με ηχηρές συνεργασίες στον χώρο της μόδας, αναφέρω χαρακτηριστικά τους: Roberto Cavalli, Dolce&Gabbana και Emporio Armani. Πώς προέκυψαν όλα αυτά;
Γι’ αυτούς δεν είσαι μια Ελληνίδα, δεν έχεις εθνικότητα. Εκεί είσαι ένα μοντέλο που έχεις τη διαφορετικότητα, που σε κάποιους σχεδιαστές αρέσει και σ’ άλλους όχι. Γι’ αυτό λέμε ότι μοντέλα δεν υπάρχουν άσχημα και όμορφα. Υπάρχουν εκείνα στα οποία κάποιος σχεδιαστής μπορεί να βρει κάτι και να τον εμπνεύσει ή να ταυτιστεί μαζί τους.
Εμένα, εκείνη την περίοδο, έτυχε να τους αρέσω, γιατί έχω σκούρα επιδερμίδα, επειδή έκανα έθνικ, και στον Armani λόγω του ονόματος μου και της Ελλάδας.
Wardrobe Credit: Costumier, Παλλάδος 11 – Θησείο. www.costumier.gr
Angel Prop: Προσωπική Συλλογή Χριστίνα Κωστέα
———————————————————————-
Είναι αλήθεια ότι χάριν του ονόματός σου, έχεις καταφέρει να κερδίσεις και ρόλο;
Ναι, είναι αλήθεια αυτό! Με τον Giovanni Veronesi έχω δουλέψει επειδή με λένε Αντιγόνη, όπως και σειρά έχω πάρει στην Ιταλία.
Το “La Tempesta”;
Ναι! Μου είχαν πει ότι ήμασταν τρεις επιτυχούσες και είχε πει ο σκηνοθέτης Fabrizio Costa πως εκείνη τη λένε Αντιγόνη, δεν είναι δυνατόν να μη δουλέψω με κάποια που τη λένε Αντιγόνη! Όπως επίσης και τον Αλ Πατσίνο έχω γνωρίσει στη Νέα Υόρκη.
Τον Αλ Πατσίνο; Αυτή την ιστορία θέλω να μας την πεις!
Ναι, ήταν στη Νέα Υόρκη και είχε κατέβει και μου είχε πει: «Υπάρχει μια Ελληνίδα εδώ που τη λένε Αντιγόνη!», του απάντησα πως εγώ είμαι αυτή και μου είπε: «Είσαι Τραγωδία εν ζωή!» Δεν ήξερα τι να πω.. Αυτό δεν μου αρέσει πολύ να το λέω, αλλά είναι τα τυχερά του ονόματος.
Αυτό το «Τραγωδία εν ζωή» το ‘χε χρησιμοποιήσει και ο Γιώργος Μαυρόπουλος, ο φωτογράφος, σε μια φωτογράφιση που είχαμε κάνει. Τότε δεν είχα πει όλη την αλήθεια, αλλά ήταν μετά το θάνατο του μπαμπά μου. Ο Γιώργος με ξέρει πολύ καλά, ξέρει κάθε σπιθαμή του σώματός μου και τότε ήμουν πάρα πολύ ήρεμη. Όταν έχεις κλάψει πάρα πολύ και έχεις κουραστεί, είσαι διάφανη στο πρόσωπο. Ο Γιώργος έχει πάθος με τα καλοφτιαγμένα μαλλιά, εγώ, εκείνη την περίοδο, είχα φράντζα και ισιωμένο μαλλί και μου ζήτησε να με βγάλει μερικές φωτογραφίες, λέγοντάς μου πως ήμουν πραγματική Αντιγόνη(με την έννοια του τραγικού προσώπου του Σοφοκλή). Ο Γιώργος ήξερε επίσης και το σκηνικό με τον Αλ Πατσίνο και γελούσαμε!
Για να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου, πέρα από την καριέρα στην οποία πριν από λίγο αναφερθήκαμε, που αφορά στο μόντελιγκ στην Ιταλία, έχεις κάνει και την τηλεοπτική σειρά που προαναφέραμε και μια αγγλόφωνη ταινία “The Priest” του Uttam Kumar Thangiah και το “Pirryla,Pirryla” του βραβευμένου σκηνοθέτη Andrés Arce Maldonado και το “Once Upon A Time In Italy”, για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αντονιόνι και άλλα. Γιατί, λοιπόν, να θέλει μια νέα και όμορφη ηθοποιός, με προοπτικές στο εξωτερικό, να επιστρέψει στην Ελλάδα με την ανεργία στους ηθοποιούς να ξεπερνά το 95%;
Γιατί η ζωή τα φέρνει έτσι… Δεν πιστεύω στις συγκυρίες και στις συμπτώσεις, όλα γίνονται για κάποιο λόγο! Εγώ δεν είχα λόγο να επιστρέψω, το έκανα γιατί πέθανε ο μπαμπάς μου. Θα μου πεις, πέρασε ενάμισης χρόνος από τότε, γιατί δεν φεύγεις; Γιατί ανακάλυψα το θέατρο και, καλώς ή κακώς, αυτό που πάντα λέω είναι ότι το θέατρο παίζεται στη μητρική γλώσσα και σε καμία άλλη! Ακόμα και να σε σκηνοθετήσει ο Σκορτσέζε! Ακόμα και να σου πει: «Έλα, θα κάνω μια παράσταση πάνω σου!». Και η Επίδαυρος είναι εδώ και το Εθνικό είναι εδώ, οπότε και εγώ έχω φιλοδοξίες και όνειρα και στο ελληνικό θέατρο.
Αυτό, όμως, δεν αναιρεί όλα τ’ άλλα! Τις οντισιόν μου συνεχίζω να τις κάνω, γιατί οι περισσότερες είναι μέσω video, και την αντζέντισσά μου την έχω και, αν χρειαστεί, θα πάω και στη Ρώμη για μια οντισιόν!
Ζώντας χρόνια στο εξωτερικό, ποια πιστεύεις ότι είναι τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα των Ελλήνων;
Η έλλειψη πειθαρχίας και το γεγονός ότι είμαστε καλομαθημένοι από τις οικογένειές μας, και γενικά ως λαός. Επίσης διακρίνω μια έλλειψη συναδελφικής αλληλεγγύης.
Είμαστε ρατσιστές;
Είμαστε λίγο ρατσιστές. Εγώ δεν έχω αισθανθεί ποτέ ρατσισμό. Μόνο προς το τέλος, στην Ιταλία, που ακούγονταν όλα αυτά για την Ελλάδα συνέχεια και ξεκίνησε και εκεί η κρίση άκουγα ψιθύρους «Α, και αυτή Ελληνίδα!», αλλά το ίδιο έλεγαν και μ’ όλες τις ξένες, από την άποψη ότι φοβόντουσαν μη χάσουν τη δουλειά τους από εμάς.
Έχεις δηλώσει σε συνέντευξή σου ότι πήγες στη σχολή υποκριτικής στη Ρώμη έπειτα από ερωτική απογοήτευση…
Και τώρα περνάω ερωτική απογοήτευση…
Τώρα τι θα σπουδάσεις; (γέλια)
(γέλια)Σκέφτομαι να μάθω πιάνο…
Ήθελα να πω, ολοκληρώνοντας την ερώτηση, πως ένα δυσάρεστο γεγονός, για κάθε άνθρωπο, λειτούργησε σε σένα δημιουργικά. Πώς έφτασε να το διαχειρίζεσαι τόσο καλά;
Πλέον τα διαχειρίζομαι! Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου ούτε να θυμώσει ούτε να κατηγορήσει ούτε να κριτικάρει ούτε τίποτα. Οι σχέσεις και τα αισθήματα και τα συναισθήματα είναι πολύ προσωπικά και είμαι και της φιλοσοφίας ότι πολλές φορές δεν έχουν και εξήγηση.
Τι σε ελκύει σ’ έναν άνδρα;
Η ευφυΐα του και το χαμόγελό του.
Επομένως μπορεί να σε γοητεύσει και ένας, αντικειμενικά, άσχημος άνδρας;
Ναι, γιατί τη γοητεία του εγώ την εισπράττω από κάτι που εγώ θεωρώ γοητευτικό!
Τον ελεύθερο χρόνο σου, τι σου αρέσει να κάνεις;
Να κοιτάω τη θάλασσα.
Τι βαριέσαι φρικτά;
Την πολυκοσμία και το θόρυβο!
Στην επόμενη ζωή, ως τι θα ‘θελες να επιστρέψεις;
Επειδή στην προηγούμενη είμαι σίγουρη πως ήμουν γάτα, τις αγαπώ πολύ και έχω και γάτα. Στην επόμενη ζωή θα ‘θελα να ‘μουν αετός!
Αυτή την περίοδο σε βρίσκουμε στο θέατρο «Αργώ» στην παράσταση «Η Αρχή του Αρχιμήδη». Θα μας πεις λίγα λόγια γι’ αυτή τη δουλειά;
Είναι ένα σπουδαίο έργο του Ζουζέπ Μαρία Μιρό σε μια εξαιρετική μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, σκηνοθετημένο από τον Θοδωρή Βουρνά. Είναι ένας εξαιρετικός συγγραφέας και το έργο του παίζεται σε πολλά μέρη σ’ όλον τον κόσμο, έχει να κάνει με τη γνωστή αρχή του Αρχιμήδη, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Όλη η ιστορία διαδραματίζεται στα αποδυτήρια ενός κολυμβητήριου, όπου υπάρχουν τέσσερις άνθρωποι: Μια διευθύντρια, ένας πατέρας και δύο κολυμβητές. Η ουσία και το νόημα του έργου είναι να μας κάνει να αναρωτηθούμε για το τι είδους κοινωνικού μοντέλου έχει επιβληθεί στη Δύση.
Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την Αντιγόνη Κουλουκάκος πατήστε Click to Read.
*Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση φωτογραφίων και κειμένων με οποιαδήποτε μορφή χωρίς αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ www.citycodemag.com
Ευχαριστούμε την ευγενική παραχώρηση του χώρου Sopratutto. www.sopratutto.gr