Με την Ανθή γνωριστήκαμε σε μία φωτογράφιση, μοντέλο, καλλιτέχνης και ένας όμορφος άνθρωπος με ουσιαστικές ευαισθησίες που είναι και οι βασικοί λόγοι παρουσίασής της.

 

CREATIVES:
Photographer: George Alexandrakis
Styling: Sophia-Christina Raditsa
Make up: Gogo Nikiforaki
Hair: Lambros Vouvousiras
Creative Art: Amarildo Topalis

Πώς ξεκίνησε η πορεία σου στο Modelling;

Γενικώς, είμαι λάτρης του πολύ όμορφου! Οτιδήποτε και εάν είναι αυτό και, κυρίως, του όχι και τόσο «κλασικού» όμορφου. Με ελκύει το περίεργο, το ιδιαίτερο και, γενικώς, η μη επιτηδευμένη διαφορετικότητα. Οπότε, έχοντας βάση αυτό και με τις προτροπές φίλων, είπα να το δοκιμάσω! Είναι κάτι που το κάνω εδώ και πέντε χρόνια και με έχει βοηθήσει πολύ σε διάφορους τομείς. Είμαι ένα πολύ κλειστό άτομο, όχι ιδιαίτερα κοινωνικό και κάποιες φορές ντροπαλό μέχρι αηδίας! Δεν είναι λίγες οι φορές που γνωστοί και όχι απορούν πώς είναι εφικτό κάτι τέτοιο, διότι, ακούγοντας τη λέξη «μοντέλο», περιμένουν κάτι το τελείως διαφορετικό! Παρόλα αυτά, το θεωρώ το κατάλληλο επάγγελμα για εμένα, καθώς μπορώ να εκφράζομαι χωρίς καν να μιλάω-χωρίς να αποκλείω το ότι ίσως είμαι και λίγο διχασμένη προσωπικότητα!

Γενικώς ο καλλιτεχνικός κλάδος με ελκύει πολύ. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει μια καθημερινή συνηθισμένη δουλειά ρουτίνας. Θα ήμουν πραγματικά δυστυχισμένη.

Η ένσταση σου στις φωτογραφίσεις με γούνες βασίστηκε σε κάποια αφορμή;

Είμαι κάθετη στο θέμα γούνας/δερμάτινου και γενικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με την εκμετάλλευση ζώων. Κανένας δεν μπορεί να αφαιρεί, για τον οποιοδήποτε λόγο, τη ζωή από ανυπεράσπιστα ζώα και κυρίως για εγωιστικούς σκοπούς. Τα ζώα είναι σαν τα μωρά, ανυπεράσπιστα. Φυσικά και έχω αρνηθεί δουλειές που έχουν να κάνουν με πτώματα ζώων και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Επίσης για όσους φοράνε ή τρώνε ή αγοράζουν ζώα από pet shops θα τους πρότεινα να δούνε σχετικά videos για το πώς κατασκευάζονται και πωλούνται το καθένα από αυτά. Πολλοί δυστυχώς δεν έχουν νοιαστεί καν να το ψάξουν. Εάν και τότε λοιπόν δεν αηδιάσουν με τον εαυτό τους και με αυτό που τόσον καιρό έκαναν θα χαιρόμουν πολύ να τους συνέβαινε ακριβώς το ίδιο.
Η μόνη αφορμή προς αυτή μου την άποψη είναι πως απλά δεν θα ήθελα ποτέ να βρεθώ στη θέση αυτών των ζώων.

Πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιο τίμημα για συνειδητές επιλογές του είδους αυτού;

Μακάρι να υπήρχε κάποιο τίμημα! Θα ήμουν από τους πρώτους που θα το έκανε πράξη.

Ποια είναι η άποψή σου για το ανορεκτικό πρότυπο μοντέλου που για χρόνια προωθούσε η βιομηχανία της μόδας;

Έχω βρεθεί πολλές φορές η ίδια σε αυτήν τη θέση στο να με αποκαλέσουν δηλαδή ανορεκτική είτε μέσα στη δουλειά είτε όχι .Κάτι που προσωπικά δεν με επηρέασε ιδιαίτερα γιατί ξέρω τι είμαι και τι όχι.

Καλώς ή κακώς, η βιομηχανία της μόδας πολλές φορές ζητούσε και ζητάει κάτι τέτοιο, όμως όλα είναι θέμα επιλογών, εάν θες το κάνεις εάν δεν θες, ευτυχώς επιλογές στο είδος του μόντελιγνκ που θες να εκπροσωπήσεις υπάρχουν, εφόσον πάντα θέλεις να ασχοληθείς με τον χώρο. Προσωπικά δεν κάνω καμία ιδιαίτερη προσπάθεια στο να είμαι αδύνατη, αυτός είναι ο σωματότυπος μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Μερικοί πρέπει να καταλάβουν πως σε πολλές περιπτώσεις το να είσαι αδύνατος είναι και αυτό ένα είδος σωματότυπου, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει πως ο άλλος είναι και ανορεκτικός.

Έχεις υιοθετήσει αδέσποτες γάτες. Πού οφείλεται ο ανεξέλεγκτος αριθμός αδέσποτων ζώων;

Έχω πέντε γάτες(παιδιά), από τα οποία τα δύο είναι αδέσποτα. Κάθε τόσο θα με βρεις με διάφορους αριθμούς γατιών στο σπίτι μου! Μέχρι στιγμής έχω φτάσει να είμαι σε διαμέρισμα με οκτώ γάτες! Αυτός ο αριθμός οφείλεται προφανώς στην αγάπη που έχω για τα ζώα και στο ότι δένομαι πολύ εύκολα μαζί τους οπότε, όταν δεν καταφέρνω να δώσω κάποια γάτα για υιοθεσία, καταλήγει να κοιμόμαστε παρέα…

Η αγάπη σου για τα ζώα τι αντίκτυπο έχει στη ζωή σου;

Είμαι vegeterian από τα 16 μου δυστυχώς, γιατί θα ήθελα να είμαι από τότε που γεννήθηκα!

Δεν γίνεται και δεν θεωρώ κάποιον φιλόζωο από τη στιγμή που έχει έναν σκύλο ή γάτα ή το οποιοδήποτε ζώο και όταν πάει σπίτι του να μαγειρεύει και να τρώει άλλα ζώα. Δεν μου λέει τίποτα όσα ζώα και να έχει. Με το ίδιο σκεπτικό ας μαγειρέψει να φάει και τον σκύλο του. Το ίδιο ισχύει και για τα άτομα που φοράνε δερμάτινα, γούνες, μπότες UGG και πάνε τα σκυλιά τους βόλτα και θέλουν να λέγονται φιλόζωοι.

Όταν δω μια γάτα και λέω γάτα λόγω χώρου παρατημένη στο δρόμο και έτοιμη να πεθάνει για τον οποιοδήποτε λόγο (που είναι και πολλοί δυστυχώς), το θεωρώ καθήκον μου να την πάρω και να την περιθάλψω από τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία σε αυτό το θέμα και όχι μόνο είναι τόσο πίσω. Το βρίσκω πραγματικά λυπηρό και ντρέπομαι πολύ για αυτό. Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιες εθελοντικές ομάδες που κάνουν ό,τι μπορούν και φυσικά με δικά τους προσωπικά έξοδα. Έτσι και εγώ κάνω ότι μπορώ σε θέματα υιοθεσιών-στειρώσεων και μακάρι να αυξηθεί και άλλο αυτός ο αριθμός των ανθρώπων.

Πώς σχεδιάζεις τη μετέπειτα πορεία σου;
Ως γνωστόν το μόντελιγκ δεν είναι επάγγελμα εφ όρου ζωής, δεν είναι κάτι που θα συνεχίσω να κάνω σε πολύ καιρό από τώρα! Οπότε, γνωρίζοντας το ήδη εδώ και κάποια χρόνια, ασχολούμαι και με το tattoo. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και θα ήθελα να καταφέρω να το κάνω και για τα υπόλοιπα χρόνια. Είναι και αυτό ένα καλλιτεχνικό μέσο έκφρασης, απλά με λίγο διαφορετικό τρόπο! Επίσης κάτι που θα μου άρεσε και θα το ήθελα εξίσου είναι να έχω την ευκαιρία να το κάνω και σε άλλες χώρες εκτός Ελλάδας.

Τι ρόλο παίζει στη ζωή σου η ζωγραφική;
Η ζωγραφική ήταν πάντα στη ζωή μου και πάντα μου άρεσε!Ίσως μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε και η μητέρα μου, η οποία παλαιότερα ασχολούνταν με διάφορα είδη ζωγραφικής, όπως πίνακες, σχέδιο μόδας και κεραμικά αντίγραφα μουσείου.

Μπορεί να κάτσω ώρες επάνω από ένα συγκεκριμένο έργο και να μην καταλάβω πότε ξημέρωσε ή πότε πέρασε η ώρα! Οπότε υποθέτω είναι κάτι που με απορροφά και ελπίζω να καταφέρω να με ακολουθήσει στην υπόλοιπη ζωή μου, μαζί με τις αξιαγάπητα περίεργες γάτες μου, φυσικά!