Κλείνεις τα μάτια και φαντάζεσαι ένα νησί που παραμένει αυθεντικό και πάει κόντρα στους καιρούς. Ένα μέρος όπου οι ξαπλώστρες και τα beach bar κάνουν χώρο σε παρθένες παραλίες με χρυσαφένια άμμο ή γυαλιστερό βότσαλο. Ένα τόπο χωρίς «δηθενισμούς», όπου η διασκέδαση και η καλοπέραση είναι συνώνυμα της καλής παρέας. Ένα μικρό παράδεισο όπου η φυσική ομορφιά παραμένει αναλλοίωτη και σε γοητεύει. Ανοίγεις τα μάτια και συνειδητοποιείς ότι υπάρχει: λέγεται Σέριφος και βρίσκεται τόσο κοντά σου.

Ένα νησί που δεν σε πείθει με την πρώτη ματιά, αλλά σε ανταμείβει κάθε φορά που επιδιώκεις να γνωρίσεις μία από τις πτυχές του. Το βραχώδες τοπίο του δίνει μία άγρια, ιδιαίτερη όψη και αγκαλιάζει λίγο παραπάνω από 40 πανέμορφες παραλίες, άλλες κοσμοπολίτικες και άλλες πιο απόμερες. Η αρχιτεκτονική παραμένει παραδοσιακή, Κυκλαδίτικη, με ολόλευκα σπίτια, πλακόστρωτα σοκάκια και μία Χώρα που κρατά τα ηνία της ομορφιάς και σε μαγνητίζει.

Στη Σέριφο η πολυκοσμία με την ηρεμία απέχουν λίγα μόλις βήματα. Από την πολυσύχναστη πλατεία της Πάνω Χώρας μπορείς μέσα σε λίγα λεπτά να βρεθείς στην κορυφή του Κάστρου, με μία θέα που προκαλεί δέος και μία ανατολή που κόβει την ανάσα. Στο Λιβάδι, το λιμάνι του νησιού, διασκεδάζεις δίπλα στη θάλασσα και με μια σύντομη βόλτα βρίσκεσαι σε αμμουδερή παραλία, έχοντας για μουσική το κύμα. Στα πανηγύρια όμως του νησιού να πας προετοιμασμένος, γιατί το φαγητό και το ντόπιο κρασί είναι άφθονα και το γλέντι κρατάει μέχρι το πρωί.

Ανακάλυψε τη μαγευτική Σέριφο μέσα από τις σελίδες του www.discover-serifos.com, οργάνωσε το ταξίδι σου και απόλαυσε αξέχαστες διακοπές.

Δημήτρης Σίμος, για το Discover Serifos

www.discoverserifos.com

Facebook @ https://www.facebook.com/pages/Discover-Serifos/568214496590175

Twitter @ https://twitter.com/DiscoverSerifos

Google+ @ https://plus.google.com/+Discoverserifos

Instagram @ http://instagram.com/discoverserifos

Pinterest @ http://www.pinterest.com/discoverserifos