Καλό μήνα να έχουμε και μάλλον θα έχουμε, αφού ο δυσκολότερος μήνας του 2014 , ο Απρίλιος, πήγε στο καλό και καλά θα κάνει να μην ξανάρθει. Βέβαια, έχω ένα μυστικό να μοιραστώ μαζί σου. Όσα σκέφτηκες και δεν τα είπες. Όσα ήθελες να κάνεις και δεν τα έκανες. Όσα προσπάθησες να αποφύγεις και δεν αντέδρασες,  μετά τις 20 Μαΐου θα επιστρέψουν σε σένα, ζητώντας  επιτακτικά  δικαίωση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν ανήκεις στο ζώδιο ή ωροσκόπο Κριού\Σκορπιού. Τη βλέπω την απορία στο μάτι σου. Αναβοσβήνουν τα «γιατί». Θα στο πω αμέσως. Ένα από τα πιο σημαντικά αστρολογικά δρώμενα του Μαΐου είναι ότι σταματά η ανάδρομη πορεία του Άρη και μπαίνει σε ορθή κίνηση. Τι θα πει αυτό; Με την αφορμή, να σου δώσω και ένα tip να έχεις να πορεύεσαι.

ΜΑΪΟΣ για citycode
Illustration by Amarildo Topalis

Τι σημαίνει για όλους μας η ορθοδρόμηση του Άρη;
Στο τεύχος του Μαρτίου σου είχα γράψει μερικές βασικές πληροφορίες για το τι σημαίνει στην πράξη η ανάδρομη κίνηση του Άρη. Σου παραθέτω το σκονάκι να φρεσκάρεις τη μνήμη σου:
«Ο Άρης θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι  20 Μαΐου. Ο Άρης είναι ο πλανήτης της δράσης, της ορμής (συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής ορμής) και των καινούριων εγχειρημάτων. Άρης σημαίνει δρω άμεσα, δρω τώρα! Πλανήτης της πρωτοπορίας, της πρωτοτυπίας. Σχετίζεται με πάθη, με πολέμους, με θυμούς. Είναι ο πλανήτης που δίνει το “παρών” κάθε φορά που καλούμαστε να αποφασίσουμε να δράσουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Για όσο θα κινείται ανάδρομα, η δράση θα στραφεί σε μία εσωτερική ροή που έχει σκοπό να μας δώσει τον χρόνο να σκεφτούμε τον τρόπο που χειριζόμαστε αυτή την ενέργεια. Το ζώδιο του Ζυγού, στο οποίο θα βρίσκεται όλους αυτούς τους μήνες, είναι το ζώδιο των σχέσεων με τους άλλους, της διπλωματίας και της αρμονίας. Αυτό σημαίνει πως το πεδίο των διαπροσωπικών σχέσεων θα βρίσκεται στο προσκήνιο.»

Τώρα που το θυμήθηκες, ας προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση. Θεωρητικά, το χρονικό διάστημα της ανάδρομης φοράς, θέματα που προέκυψαν και άπτονται της δικαιοδοσίας του Άρη, θα αποκτήσουν  πάλι την εξωστρέφεια, την ένταση και την αίσθηση του επείγοντος, όπως αρμόζει στην Άρεια φύση και λειτουργία. Θα νιώσουμε την ανάγκη να κάνουμε κάτι για προβλήματα που προέκυψαν στο πεδίο των διαπροσωπικών μας σχέσεων (όλων των ειδών) και μέχρι τώρα τα επεξεργαζόμασταν με έναν εσωτερικό και, ίσως, παθητικό τρόπο. Θα μιλήσουμε για αυτά, θα αντιδράσουμε, θα διεκδικήσουμε τον εαυτό μας, θα δράσουμε, θα εκφράσουμε την όποια οργή μας, θα κληθούμε να πάρουμε αποφάσεις.

Όλα αυτά βέβαια, στον βαθμό που επιτρέπει το διπλωματικό ζώδιο του Ζυγού που φιλοξενεί τον Άρη.  Αν θες να ακούσεις τον αστρολόγο, στην πραγματικότητα, η πραγματική περιπέτεια θα αρχίσει όταν ο Άρης περάσει στο ζώδιο του Σκορπιού, σε θέση κυριαρχίας. Αυτό όμως θα συμβεί στις 26 Ιουλίου του 2014, οπότε, κάνε δυο τεύχη υπομονή. Για την ώρα, ας πούμε κάτι σοβαρό. Συχνά διαβάζεις, με χαρά, ότι κάποιος πλανήτης ορθοδρομεί και μένεις με την εντύπωση ότι λύθηκαν τα προβλήματα της διακυβέρνησής του. Δεν σου έχω καλά νέα. Ετοιμάσου να σε μυήσω στις λιγότερο γνωστές πλευρές του θέματος. Ας πάρουμε, για παράδειγμα, τον Άρη στο ζώδιο του Ζυγού. Κάθε ζώδιο έχει 30 μοίρες. Ο Άρης είχε φτάσει στην 27η  μοίρα, πριν αρχίσει να κινείται ανάδρομα. Δηλαδή, αντί να κινηθεί προς την 28η , οπισθοδρόμησε στην 26η και στις 20 Μαΐου θα βρίσκεται στην 9η.

Ωστόσο, από τη μοίρα που ο πλανήτης κάνει στάση, μέχρι να επιστρέψει σε αυτή (στην περίπτωσή μας στην 27η του Ζυγού) , στην αστρολογία λέμε ότι ο πλανήτης κινείται στη σκιά του. Ουσιαστικά, παρά το γεγονός ότι θα βρίσκεται πλέον σε ορθή φορά, ο πλανήτης θα αρχίσει προοδευτικά να εκδηλώνει τα αποτελέσματα της αναδρομής του, μόλις περάσει από το σημείο της σκιάς του, από τις 20 Ιουλίου και μετά. Μέχρι τότε, ζώδια και ωροσκόποι Κριοί/Ζυγοί- Καρκίνοι/Αιγόκεροι, μικρό καλάθι και μεγάλη υπομονή!

Υπάρχουν όμως και τα πολύ καλά του Μαΐου!

Ζώδια του νερού, πλατσουρίστε χαρούμενα! Αν είσαι γεννημένος Καρκίνος μεταξύ  10, 11, 12 Ιουλίου (ή έχεις ωροσκόπο Καρκίνο μεταξύ 18ης  ως 20ης μοίρας), Σκορπιός γεννημένος μεταξύ  10, 11, 12 Νοεμβρίου  (ή έχεις ωροσκόπο Σκορπιό μεταξύ 18ης  ως 20ης μοίρας), Ιχθύς γεννημένος 8,9,10  Μαρτίου (ή έχεις ωροσκόπο στους Ιχθείς  μεταξύ 18ης  ως 20ης μοίρας), τότε το εξαιρετικό Τρίγωνο Δία \Κρόνου έχει να σου δώσει πολλά! Εύνοια θα έχουν και όλα τα ζώδια της γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι), αλλά με λιγότερο θεαματικό τρόπο. Για να μην κάνουμε μισές δουλειές, θα στο αποκαλύψω όλο.

Το Τρίγωνο Δία\Κρόνου θα συμβεί στις 26 Μαΐου και η επιρροή του είναι +\- 5 μέρες. Ωστόσο, για θυμήσου τι περίμενες και τι έλπιζες ή τι φρόντιζες, ώστε να το δεις να ανθίζει γύρω στα μισά του περασμένου Δεκέμβρη (2013); Το πιθανότερο είναι να δρέψεις τους καρπούς των προσπαθειών σου γύρω στις 26 του Μάη. Το Τρίγωνο αυτό ευνοεί κυρίως τα επαγγελματικά, αλλά και κάθε είδους εγχείρημα που απαίτησε σκληρή δουλειά και όραμα. Δίνονται ευκαιρίες για σοβαρή επέκταση, κατοχύρωση, ανταμοιβή και αναγνώριση. Με την ευχή μου!

Για να μην έχουμε παράπονα, ας δούμε και τον υπόλοιπο Μάιο:
Από τις 3 του μήνα η Αφροδίτη μπαίνει στον Κριό και τα Κριάρια λάμπουν όλο τον μήνα! Είστε πρωταγωνιστές στον έρωτα και την ομορφιά. Οι ευκαιρίες αυξάνονται και η διάθεσή σας θα βρίσκεται στα ύψη!  Κριοί /Λέοντες / Τοξότες, παίξτε και φλερτάρετε άφοβα. Η τύχη είναι με το μέρος σας.

Από τις 8 του μήνα ο Ερμής περνάει στην καλύτερή του θέση, στους Διδύμους. Δίδυμοι, βάλτε ένα κλιπ στα τηλέφωνά σας, γιατί τα βλέπω σκουλαρίκια. Γράμματα, ειδήσεις, τηλέφωνα, έγγραφα, μετακινήσεις και κάθε είδους επικοινωνία θα είναι στα φόρτε της. Δίδυμοι/Ζυγοί/ Υδροχόοι, είστε έτοιμοι να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να μιλήσετε, να πάρετε και να μεταδώσετε ειδήσεις, να κάνετε εποικοδομητικά ταξιδάκια, να κλείσετε συμφωνίες. Έχετε εύνοια και εκμεταλλευτείτε το!
Η 6η του μήνα μας χαρίζει ένα ευεργετικό Τρίγωνο Δία\ Ήλιου. Η εύνοια και η αισιοδοξία θα ωφελήσει όλους τους τολμηρούς της ημέρας, αλλά την τιμητική τους έχουν οι Ταύροι (γεννημένοι γύρω στις 9 Μαΐου) και οι Καρκίνοι (γεννημένοι γύρω στις  7 Ιουλίου).

10-11 του μήνα έχουμε την αντίθεση Ήλιου\Κρόνου και οι μέρες θα είναι κομματάκι βαριές και ασήκωτες για όλους. Είναι μία όψη που μπορεί να φέρει κακές ειδήσεις για κάποιο άτομο κύρους. Πιο προσεκτικοί ας είστε οι Ταύροι (γεννημένοι γύρω  στις 11 Μαΐου) και οι Σκορπιοί (γεννημένοι γύρω στις 11 Νοεμβρίου).
14 του μήνα θα έχουμε την πανσέληνο στο ζώδιο του Σκορπιού. Αποφεύγουμε τα δράματα και τις μικροκακίες, όσο μπορούμε. Είναι μια δύστροπη πανσέληνος που πιέζει και παγώνει το συναίσθημα. Λίγο δάκρυ δεν κάνει κακό. Καθαρίζει τα μάτια.

27 του μήνα έχουμε μια νέα Σελήνη στους Διδύμους, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Δεν το λες καλό με τίποτα! Η ενέργεια του καταφερτζή Δίδυμου με τον απατηλό Ποσειδώνα μας φέρνουν δώρα κόκκινα γυαλιά κι όλα γύρω σινεμά τα βλέπω. Κάθε νέο ξεκίνημα ας γίνει με πολλά μικρά καλάθια και επιμονή στα ψιλά γράμματα κάθε υπόθεσης. Η λάθος κρίση και η ψευδής εντύπωση ή οι παραπλανητικές συνθήκες είναι τα πιο πιθανά σενάρια. Μη μου πεις ότι δεν στο είπα… Το νου σου!
Κατά τα άλλα, κοιτάμε μπροστά, σκεφτόμαστε θετικά, ισιώνουμε την πλάτη και, αν χρειαστεί, ρουφάμε την κοιλίτσα.

Ο καλύτερος μήνας είναι πάντα αυτός που έρχεται!